Ales_BUS píše:Mohl by mi prosím uživatel Petrs naspat jaké jsou náklady na jeden kilometr v čistě elektrickém režimu. Nebo ještě lépe kolik kilowat spotřebuje nabití plně vybité baterie ze sítě a kolik ujede kilometrů do úplného vybití.
Mám Prius II už skoro 5 let a po prvotních nadšeních před koupí na přestavbu v ceně 100K na prodloužení EV dojezdu jsem došel k názoru že je to neekonomické. Proto jsem Prius hned po koupi přestavěl na LPG. Cena za přestavbu 20K a spotřeba 5l v létě a 6l v zimě dělá náklady 0,70-0,85Kč na KM při dojezdu 550km na LPG. A to při běžném provozu. EKO ralye me po zjištění úspory okolo 10 Kč na 100km přestala bavit.
Prius 2.generace jsem mel take,vzhledem k castym cestam po dalnici mne vadilo vytaceni motoru do vysokych otacek.U 3.generace je zvukovy projev vzhledem k vyssimu objemu,vykonu a krouticiho momentu motoru 1.8 mnohem kultivovanejsi.Prestavba na LPG mne neoslovila,urcite obavy z vybuchu pretrvavaji...
Reseni u Plug in 3.generace s postupnym dobijenim hlavniho akumulatoru z pridavnych baterii obvykle neumoznuje nepretrzitou jizdu na elektro,asi po 40 km se zapoji do procesu i spalovaci motor.Dobijeni z pridavnych baterii ovsem ulehci spalovacimu motoru snahu o dobijeni tovarniho akumulatoru a vysledna spotreba pri najezdu cca 7000 km v ruznych podminkach se pohybuje kolem 2,7 l/100 km.
Za dobre konstelace -prujezd Otrokovicemi,Zlinem,cesta do kopcu za Zlinem a po stejne trase navrat zpet je mozne dosahnout i spotreby 0,8l/100 km pri delce trasy 120 km.
Naklady na jizdu v rezimu elektro lze obtizne definovat-FV elektrarnu jsem zrizoval uz pred koupi Plug in Priusu,pridavne akumulatory 2x48 V 8 kWh je mozne v pripade havarie vozu nebo poruchy,kterou by nebylo rozumne opravovat pouzit ve zminene FV elektrarne...a veskere upravy jsem provadel sam.