Svépomocná editace grafů a panelu měření

Co je nového? Kam zmizely mé příspěvky? Co se změnilo?
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

.. bude už brzy k dispozici.

Malý náhled několika pracovních screenshotů zatím ne zcela funkčního systému.
Seznam měřících zařízení a zdrojů dat konkrétního přihlášeného uživatele
Seznam měřících zařízení a zdrojů dat konkrétního přihlášeného uživatele
Editace panelu měření
Editace panelu měření
Editace sloupců a výpočtů wattstatistik.
Editace sloupců a výpočtů wattstatistik.
Předpokládaný termín dokončení - buď tento, nebo příští týden.

Admin edit: ::mute::

:wood:

Nebude se tedy konečně muset čekat na provedení změn, za což se velmi omlouvám všem, které čekání postihlo.
Tyto a mnohé další úpravy bude brzy možno provádět svépomocně.

:comp:

Návrhy a připomínky vítány.
solárník
Příspěvky: 1586
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od solárník »

Nevím admine v čem to píšeš, ale to rrdtool logo se dá vypnout. U mne v perlu to dělá option:

my ($graphret,$xs,$ys) = RRDs::graph $PNG,
"--title", "Relativní vlhkost - $timestamp",
"--base", "1000",
"--border=0",
.
blabla
.
"--disable-rrdtool-tag",
.
blabla
.

... budeš na tom grafu mít víc místa.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

Zdravim, pouziva se klasicky RRD Tools (binarky), zbytek je v PHP. Logo tak nejak nechavam. Tobias Oetiker odvedl myslim dobry kus prace. :))
solárník
Příspěvky: 1586
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od solárník »

To urcite odvedl, o tom neni pochyb. Rrdtool je skvely tool :) Jako ucta k autorovi je tam to logo samozrejme v poradku.

Ja jsem postupem casu hledal neco, kde je mozne plynule barvou vyjadrit nejaky "treti rozmer" jako napriklad "tahle hodnota je super a tahle je blba", coz rrdtool bohuzel nepodporuje (tedy aspon plynule prechody). Tak jsem, jsa na linuxu, presel nakonec na gnuplot. Nema sice tu statisticky databazovou nadstavbu, ale graficky na nem jdou delat uplna kouzla, napriklad priradit mnozine bodu mnozinu barev s tim ze v mezibodech to automaticky barvu interpoluje. Coz je jen jedna z mala vynikajicich vlastnosti.
luge
Příspěvky: 765
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od luge »

Zdravim všetkych.

Vie mi niekto poradit ako sa dostanem k editaci mojich grafov.Prešlo par dni a už som všetko preklikal ale bez uspechu.V napovede to nejak nevidim.

Dík.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

luge píše:Zdravim všetkych.

Vie mi niekto poradit ako sa dostanem k editaci mojich grafov.Prešlo par dni a už som všetko preklikal ale bez uspechu.V napovede to nejak nevidim.

Dík.
Zdravim, jeste neni hotovo :comp: Znacne jsem se precenil s terminem. :wall: Konkretne dnes resim editaci barev a typu car v grafech. Chystam se brzy pridat dalsi screenshoty z vyvoje. Omlouvám se za obrovské zpoždění, pracuji na tom.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

Zdravim, jen takovy maly prubezny nahled z vyvoje... :comp:

Dnes dokoncen a odladen editor barev car a ploch grafu. Skoro jak z photoshopu ::rolleyes:: Vlastní práce, HTML, javascript a jquery :))
v0-3.jpg
Rekl bych ze jsme tak na 80% pred dokoncenim vyvoje, uz se to blizi. Mam z toho radost, pac to vypada hodne dobre.... Samotnemu se mi v tom budou nastavovat me vlastni grafy mnohem lepe nez ted v soucasne celkem uz ne uplne prehledne podobe a pochopitelne bez moznosti svepomocne editace.

Ovsem ten manual.. to bude taky peklo :)) Je tam toho milion :)) Ale to se zvládne :))
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

Zdravim... prace se opet posunuly, pridal jsem funkcnost pridavani jednotlivych prvku nastaveni.

Plati, ze pri pridavani nastaveni jsou nabidnuty veskere moznosti, ktere je mozne pridat do dane vetve nastaveni. Nabidka se deli na vychozi (zvyrazneno tluste) a sablony (zobrazeno normalne). Sablony jsou priklady nastaveni z praxe, ktere bude potreba upravit pro konkretni pouziti. Vychozi nastaveni je vzdy obecne a uplne nejjednodussi a v zakladnim tvaru pro nasledne konkretni upravy.
Pridani noveho grafu
Pridani noveho grafu
Vypocty indikatoru
Vypocty indikatoru
Limity a typy indikatoru
Limity a typy indikatoru
Indikatory v panelu mereni
Indikatory v panelu mereni
:comp:

Napady a navrhy vitany :))

Pro zpestreni - nahled do kuchyne - tedy do zdrojaku :)
Vyvoj
Vyvoj
Uživatelský avatar
Frenky
Příspěvky: 820
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Lokalita: Doubravička
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8700
Kapacita baterie [kWh]: 25
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Doubravička

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od Frenky »

Vypada to pekne a asi to bude dost zajimave a pro nekoho (treba me) i dost slozite. Tesime se na vylepseni a slibuju ze budu pilne ucit a cist navody. :comp: Preji hodne trpelivosti a hodne dobrych napadu.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od mypower.cz »

Vypada to sice jako ze se nic nedeje, ale vyvoj po kruccich pokracuje smerem ke kyzenemu cili, cimz je svepomocna editace grafu. Chapu ze na to spousta uzivatelu ceka jak "na smilovani bozi", ale uz to vypada nadejne...

Jsem ve fazi takove, ze editace je asi zhruba hotova a pouzitelna, umime ukladat a znovu nacist veskerou konfiguraci dane FVE, umime se z bezpecnostnich duvodu (kdyby se neco podelalo) prepnout zpet do soucasneho jakoby "tovarniho" nastaveni pro danou FVE.

Diky ultra luxusnosti technologie CSS verze 3 umime nastaveni z mohutneho a uz docela neprehledneho stromu (neco jako object inspector znamy z klasickych "IDE" vyvojovych prostredi) vytahnout do plovouciho okna a dale s nim pracovat stale vramci stromu nastaveni, coz vypada velmi luxusne a taky se s tim dost dobre pracuje. System si pamatuje, ktera vetev nastaveni je rozbalena a sbalena, nepamatuje si zatim, ktera vetev nastaveni je hozena do plovouciho okna a ktera nikoliv. To uz je ale "dvouradkova" malickost.

Dnes pres noc se chci povenovat implementaci zobrazeni grafu tak, aby bylo akceptovano nastaveni, ktere je uz vytvoreno prostrednictvim teto administrace, nebo spravy grafu, nebo jak kdo chce. Interne se to jmenuje "fveadmin" :)

To znamena ze grafy pak uz budou urcitym zpusobem reagovat na tohle nastaveni, ktere je ukladano mimo standardni nastaveni a pote to rozjedu na jednom z virtualnich slave a pustim nekolik vybranych betatesteru k testovani, bude-li mit nekdo zajem na svych vlastnich grafech vyzkouset drive netusene zazraky :)) PS: Nehlaste se vsichni :)) Ma to jeste sve mouchy :D

Zatim je problem s wattstatistikami, ti kteri jsou zde dele a maji zde mereni dele budou muset (nebo budu jim muset, nebo nekdo jim bude muset :D ) wattstatistiky nastavit odznova, tehda se to psalo primo jako SQL dotazy a to ted diky modularite konfigurace uz neni. Jenze SQL dotaz automaticky do modularni konfigurace prevedu dost tezko, takze se to bude muset rucne prenastavit a znovu vytvorit ponovu. No to uz si jen tak hlasite uvazuju.

Uz se to blizi. :)) ::rolleyes:: ::popcorn::
Přílohy
v05.png
Uživatelský avatar
Frenky
Příspěvky: 820
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Lokalita: Doubravička
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8700
Kapacita baterie [kWh]: 25
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Doubravička

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od Frenky »

mypower.cz píše: To znamena ze grafy pak uz budou urcitym zpusobem reagovat na tohle nastaveni, ktere je ukladano mimo standardni nastaveni a pote to rozjedu na jednom z virtualnich slave a pustim nekolik vybranych betatesteru k testovani, bude-li mit nekdo zajem na svych vlastnich grafech vyzkouset drive netusene zazraky :)) PS: Nehlaste se vsichni :)) Ma to jeste sve mouchy :D
Já se tedy hlásím, rád testuji. Moje grafy potřebují údržbu jako sůl. :mrgreen:
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
Uživatelský avatar
peater
Příspěvky: 249
Registrován: pát bře 20, 2015 9:25 pm

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od peater »

Ahoj, taky se hlásím už na to čekám jak na "smilování boží", tak ať něco testnu. :D :comp:
9000Wp, 48v, 2x Pip-5048 MK paralelně, Li-ion 470Ah, ICC monitoring, GreenBonO vytěžovač
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
luge
Příspěvky: 765
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: Svépomocná editace grafů a panelu měření

Příspěvek od luge »

mypower.cz píše:Vypada to sice jako ze se nic nedeje, ale vyvoj po kruccich pokracuje smerem ke kyzenemu cili, cimz je svepomocna editace grafu. Chapu ze na to spousta uzivatelu ceka jak "na smilovani bozi", ale uz to vypada nadejne...

Jsem ve fazi takove, ze editace je asi zhruba hotova a pouzitelna, umime ukladat a znovu nacist veskerou konfiguraci dane FVE, umime se z bezpecnostnich duvodu (kdyby se neco podelalo) prepnout zpet do soucasneho jakoby "tovarniho" nastaveni pro danou FVE.

Diky ultra luxusnosti technologie CSS verze 3 umime nastaveni z mohutneho a uz docela neprehledneho stromu (neco jako object inspector znamy z klasickych "IDE" vyvojovych prostredi) vytahnout do plovouciho okna a dale s nim pracovat stale vramci stromu nastaveni, coz vypada velmi luxusne a taky se s tim dost dobre pracuje. System si pamatuje, ktera vetev nastaveni je rozbalena a sbalena, nepamatuje si zatim, ktera vetev nastaveni je hozena do plovouciho okna a ktera nikoliv. To uz je ale "dvouradkova" malickost.

Dnes pres noc se chci povenovat implementaci zobrazeni grafu tak, aby bylo akceptovano nastaveni, ktere je uz vytvoreno prostrednictvim teto administrace, nebo spravy grafu, nebo jak kdo chce. Interne se to jmenuje "fveadmin" :)

To znamena ze grafy pak uz budou urcitym zpusobem reagovat na tohle nastaveni, ktere je ukladano mimo standardni nastaveni a pote to rozjedu na jednom z virtualnich slave a pustim nekolik vybranych betatesteru k testovani, bude-li mit nekdo zajem na svych vlastnich grafech vyzkouset drive netusene zazraky :)) PS: Nehlaste se vsichni :)) Ma to jeste sve mouchy :D

Zatim je problem s wattstatistikami, ti kteri jsou zde dele a maji zde mereni dele budou muset (nebo budu jim muset, nebo nekdo jim bude muset :D ) wattstatistiky nastavit odznova, tehda se to psalo primo jako SQL dotazy a to ted diky modularite konfigurace uz neni. Jenze SQL dotaz automaticky do modularni konfigurace prevedu dost tezko, takze se to bude muset rucne prenastavit a znovu vytvorit ponovu. No to uz si jen tak hlasite uvazuju.

Uz se to blizi. :)) ::rolleyes:: ::popcorn::
Mam dotaz.Ako pokracuje vyvoj ?

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek