Staré NiFe články - co s nimi?
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
Staré NiFe články - co s nimi?
Vážení přátelé, prosím o radu.
Mám na chatě nějaké staré NiFe baterie, konkrétně se jedná o 6 baterií po 5 článcích. Baterie stojí léta vybité, neudržované, odpojené. Chtěl bych tam zavést solární systém a olověnou baterku, a přemýšlím, co s těmito starými články. Rovnou říkám, že repasovat je nebudu, nemám na to vybavení, zkušenosti ani čas. Mají vůbec nějakou cenu (jakou?), nebo je mám rovnou odvézt do sběrného dvora?
Předem dík za každou radu.
Mám na chatě nějaké staré NiFe baterie, konkrétně se jedná o 6 baterií po 5 článcích. Baterie stojí léta vybité, neudržované, odpojené. Chtěl bych tam zavést solární systém a olověnou baterku, a přemýšlím, co s těmito starými články. Rovnou říkám, že repasovat je nebudu, nemám na to vybavení, zkušenosti ani čas. Mají vůbec nějakou cenu (jakou?), nebo je mám rovnou odvézt do sběrného dvora?
Předem dík za každou radu.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Staré NiFe články - co s nimi?
Nevyhazoval bych je, spíš třeba prodat, tohle je dost nesmrtelná technologie, ale na solár se moc nehodí.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Byl by nějaký tip na cenu? O prachy mi nejde, chci se jich zbavit. Ale abych nebyl úplně mimo...
-
Viděl jsem je na bazaru za dost.Ale byly z německého tanku ,takže tam šlo asi spíš o historickou hodnotu.Ideálně najít někoho kdo se jim pověnuje a vzít to tak nějak dohodou.Pro sběrný dvůr je jich škoda.Je to přece jen úložiště energie a jak píše kodl ,nesmrtelná technologie.Třeba by je někdo pobral jen jako zálohu pro případ výpadku sítě.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 1351 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od marko250
-
- 1 Odpovědi