MPPT regulátor SRNE Solar
Diskuze na téma solárních, větrných a ostatních regulátorů, datové komunikace mezi regulátory a PC, instalace software, zapojení regulátorů, chování a zkušenosti s různými typy regulátorů.
-
MPPT regulátor SRNE Solar
Nemá někdo zkušenosti s tímhle regulátorem? http://www.srnesolar.com/pro/ml4830.html, je u nás k mání zde http://www.solar-elektro.cz/?action=det ... 4&catg=395 a zdá se mně vcelku rozumný (líbí se mi VoC 150V a umí 48V baterie i komunikaci Modbusem).
-
- R.I.P.
Re: MPPT regulátor SRNE Solar
Je fajn, že je sú nastaviteľné viaceré parametre, ako sme zvyknutí pri lacnejších regulátoroch a tiež to, že sa môže vyhrať ten, čo má rád data ))
Páči sa mi možnosť pripojiť externé teplotné čidlo a hlavne je tam externé odmeriavanie napätia batérie.
6 k Kč je už za 30 A regulátor celkom dosť. Že zvláda 48 V je síce fajn, ale kto by šiel s len 30 A do takej komplikácie ?
Budem zvedavý na skúsenosť, ktorú niekto prinesie ohľadne účinnosti regulátora ( mppt a konverzia napätia ). Je tu určitá podobnosť v popise regulátora o.i. aj s popisom môjho Epever regulátora čo sa týka spracovania výskytu viacerých možných vrcholov na krivke P - U. Zatiaľ mám zo sledovania výstupných prúdov výrazný subjektívny dojem, že Epever bude prepadák v porovnaní s regulátorom WRM-15. Kým prinesiem objektívne porovnanie, ešte to potrvá.
Takže by som Vás chcel upriamiť pri výbere na účinnosť, ako som ju popísal. Niekto musí byť prvý ((
Páči sa mi možnosť pripojiť externé teplotné čidlo a hlavne je tam externé odmeriavanie napätia batérie.
6 k Kč je už za 30 A regulátor celkom dosť. Že zvláda 48 V je síce fajn, ale kto by šiel s len 30 A do takej komplikácie ?
Budem zvedavý na skúsenosť, ktorú niekto prinesie ohľadne účinnosti regulátora ( mppt a konverzia napätia ). Je tu určitá podobnosť v popise regulátora o.i. aj s popisom môjho Epever regulátora čo sa týka spracovania výskytu viacerých možných vrcholov na krivke P - U. Zatiaľ mám zo sledovania výstupných prúdov výrazný subjektívny dojem, že Epever bude prepadák v porovnaní s regulátorom WRM-15. Kým prinesiem objektívne porovnanie, ešte to potrvá.
Takže by som Vás chcel upriamiť pri výbere na účinnosť, ako som ju popísal. Niekto musí byť prvý ((
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: MPPT regulátor SRNE Solar
asi to nebude mít moc ochran, stačí si stáhnout dokument "pozor na Voc" -okamžitá likvidace regulátoru
a "Pozor na Wp" okamžitá likvidace regulátoru. U Midnite je Voc 150v +baterie, takže reálně 200V, a max vstupní a výstupní proud si prostě nastavím v aplikaci, třeba podle pojistek co mám před -za regulátorem. Ale je to za jiný prachy...
a "Pozor na Wp" okamžitá likvidace regulátoru. U Midnite je Voc 150v +baterie, takže reálně 200V, a max vstupní a výstupní proud si prostě nastavím v aplikaci, třeba podle pojistek co mám před -za regulátorem. Ale je to za jiný prachy...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 894 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rottenkiwi
-
- 0 Odpovědi