Lightway polykrystal 240Wp
Máte k dispozici nabídku na výhodný nákup, ale prodejce tuto výhodnou nabídku poskytuje jen při větším odběru? V tomto tématu je možné se dohodnout ve více lidech a po dohodě více zájemců provést hromadný nákup.
-
- Reputace: 0
Lightway polykrystal 240Wp
Chci svůj systém rozšířit ještě alespoň o dva panely. V průběhu ledna bych měl mít k dispozici několik nových nikdy nepoužitých polykrystalických panelů Lightway 240Wp. Předběžná cena 7-8.000,- Kč. Myslíte, že je to dobrá cena? Pokud by měl někdo zájem, dejte mi vědět, zkusil bych se poptat a třeba by cena mohla být nižší. Mělo by se jednat o tyto panely http://www.lightwayaustralia.com.au/upl ... /LW240.pdf.
-
Re: Lightway polykrystal 240Wp
Tak panely jsou doma. Nakonec jsem jich vzal 8 (aby byla nižší cena) s tím, že své 4x200Wp sundám a dám místo nich 6x240W. To znamená, že mám k dispozici nové 2ks Lightway 240Wp polykrystal, každý za 6.500,- Kč okamžitě a až bude lepší počasí na výměnu, tak 4x200Wp Suntech polykrystal (viz. Hlučín 800Wp), používané od května a srpna 2011 za 6.000,- Kč/ks. Pište pokud máte zájem, jinak je dám příští týden na Aukro.
-
Zitra mrknu zda mam stejny panely/Sun.200 stejny,dal nevim/ a ozvu se.
-
OK. Ty jsou zatím na střeše a vyrábějí. Měnit je budu až nebudou mrazy.
-
Ok mam Suntech STP200-18/Ub-1,takze snad souhlas,v menicich rezerva 1kWh.jen ted otazka aby se nejak nerozhodilo pole?
-
Snad souhlas znamená, že máte zájem o ty Suntechy 200Wp, které jsou zatím na střeše? Pokud ano, o kolik, všechny 4? Nerozumím, co myslíte tím "aby se nejak nerozhodilo pole"?
-
Snad souhlas znamenal ze jsem si nebyl jistej shodou panelu/ta 1 na konci/ted jsem se koukal na stitek a ok.To "nerozhodilo pole"jsem mel na mysli nestejnomerny/jiny/ vykon pridanych panelu ke stavajicim,ty moje jedou od rijna 2008.Nekde mam ulozeno odkaz na balancery mezi jednotlive panely,pry to navysuje vykon tusim o vic jak 5%,skusim poptat.Jinak mam zajem min.o 2ks,pripadne jak dopadne danove priznani o vsechny 4.Lonsky rok nedopadl dle predstav a vyhled na letosni taky neni nejlepsi.
-
OK. Až to budete vědět určitě, ozvěte se, předběžně s Vámi budu počítat. A až nebudou mrazy, sundám panely ze střechy a ozvu se já.
Pokud budou panely zapojeny paralelně, tak bych se toho "rozhození pole" nebál. Kdysi jsem měl v rozvaděči ke každému panelu připojenou sériově diodu, aby do panelů netekl zpětný proud. Když jsem přidal k prvním dvěma panelům další dva, zapomněl jsem diody koupit. Poslal jsem proto švagra projít se před panely a sledoval ampérmetry jednotlivých panelů. Vždy klesl proud jen toho panelu, na který padal švagrův stín, ostatní ukazovaly pořád stejně a regulátor jejich součet. Takže jsem kvůli zbytečným ztrátám odpojil i ty dvě diody a vše funguje bez problémů. Prostě si to "balancují" ty přemosťovací diody přímo na panelu. Zkuste najít ten odkaz na balancer. Moc se mi to totiž nezdá. Co by jako měl balancovat a jak zvyšovat výkon?
Pokud budou panely zapojeny paralelně, tak bych se toho "rozhození pole" nebál. Kdysi jsem měl v rozvaděči ke každému panelu připojenou sériově diodu, aby do panelů netekl zpětný proud. Když jsem přidal k prvním dvěma panelům další dva, zapomněl jsem diody koupit. Poslal jsem proto švagra projít se před panely a sledoval ampérmetry jednotlivých panelů. Vždy klesl proud jen toho panelu, na který padal švagrův stín, ostatní ukazovaly pořád stejně a regulátor jejich součet. Takže jsem kvůli zbytečným ztrátám odpojil i ty dvě diody a vše funguje bez problémů. Prostě si to "balancují" ty přemosťovací diody přímo na panelu. Zkuste najít ten odkaz na balancer. Moc se mi to totiž nezdá. Co by jako měl balancovat a jak zvyšovat výkon?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Polykrystal vs. Amorfní panely
od oliver.es » » v Fotovoltaické panely
Polykrystal vs. Amorfní panely
- 55 Odpovědi
- 10093 Zobrazení