Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 10:38 am
dracekvo píše:Ale jemu nejde o ušetření, ale o to, že když se mu sejde více větších spotřebičů, tak to vyhodí hlavní jistič.
Hmm, další důvod pro samostatné spotřebiče. Zvlášť indukčku a zvlášť troubu. Někdy mám pocit, že výrobci vyrábí na zakázku distribučních společností a my si holt pracně musíme sestavit funkční sestavu.redcrown píše:......Pokud bych to omezil na 2,5kW, tak bych si při pečení v troubě nemohl ani ohřát polévku.......
Moudre. Vysoká spotreba dnešních troub je podmínena nedostatečnou tepelnou izolací, absencí vetracího výmenníku (co je trochu problém, musel by být koncipovaný tak, aby šel čistit) a schopností "rychle" neco ohrát, nebo potížemi s predáním tepla. Merné teplo potravin apod není tak velké, aby totéž nešlo udelat s 500W. Objektivní potreba je ale pri teplotách kolem 100C, pokud má unikat vodní pára, tak to sežere dost tepla. Všechny procesy ale takové nejsou, a dá se to omezit.JiříK píše:Klasickou troubu zrušit. Nejlepší trouba se totiž jmenuje REMOSKA. Zastane stejnou práci se čtvrtinovým příkonem. A pokud mi tu chce někdo tvrdit, že v tom nejdou buchty, nebo bábovka, tomu by to moje drahá polovice názorně předvedla.![]()
...no vlastně celý elektrický šporák zrušit. 10 kg propan-butan bomba stojí 330 Kč a vydrží nám 8 měsíců. Kam se hrabe nějaká sklokeramika, včetně spotřeby...
ondra píše:Dobrý den vážení uživatele Mypower.
Rád bych vás požádal o radu. Dříve nám 10 kg propan butanu vydrželo 3-6 měsíců.
Nedávno jsme pořídili novou sklokeramickou plynovou desku IKEA a od té doby nám plyn vydrží max 1 měsíc.
Zkoušeli jsme měnit trysky, dodavatele propanu, nepomohla ani výměna těsnění, prostě nic.
Čím to může být??????????
Ondra P.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků