VE Darrieus
Archiv ukončených inzerátů
-
- Reputace: 30
VE Darrieus
Prodam vetrnou elektrarnu typ Darrieus:
Moznost trilisteho nebo petilisteho provedeni,vhodne pouze do mist s dostatecnou intenzitou vetru-roztaci se pomaleji nez standartni VE s horizontalni osou rotace.V provozu priblizne rok.Podrobnosti vaznym zajemcum do PM.
Sestava obsahuje DC motor 500 W,umisteny v ocelove skrini.Delka lopatek 150 cm,prumer rotoru cca 170 cm.Cena 5000,-Kc,nutny osobni odber-vaha celkem cca 80 kg.Kromeriz.
Moznost trilisteho nebo petilisteho provedeni,vhodne pouze do mist s dostatecnou intenzitou vetru-roztaci se pomaleji nez standartni VE s horizontalni osou rotace.V provozu priblizne rok.Podrobnosti vaznym zajemcum do PM.
Sestava obsahuje DC motor 500 W,umisteny v ocelove skrini.Delka lopatek 150 cm,prumer rotoru cca 170 cm.Cena 5000,-Kc,nutny osobni odber-vaha celkem cca 80 kg.Kromeriz.
...a viděl jsem Křižíka nazpět se otáčeti ...
Re: VE Darrieus
Jen ze zvědavosti jsem se chtěl zeptat, jak si podobná konstrukce větrníku poradí se sněhem případně ledem při tání a jak je hlučná.
Děkuji.
Trosečník
Děkuji.
Trosečník
-
Masivni vrstvu ledu jsem za rok provozu nezaznamenal,snih ma nezadouci ucinky oproti standartnim VE s horizontalni osou rotace podstatne mensi-tloustka lopatek je radove 10x vetsi nez u srovnatelne VE s horizontalni osou rotace a destruktivni ucinky na zadouci obtekani profilu jsou nesrovnatelne mensi.
Celkova hlucnost zavisi z 95% na kvalitnich prevodech-samotny rotor je az do vetru sily vichrice vpodstate nehlucny,pri vetru kolem 15 m/s zacne vydavat hluboke zvuky,pripominajici huceni vzdaleneho splavu...
Celkova hlucnost zavisi z 95% na kvalitnich prevodech-samotny rotor je az do vetru sily vichrice vpodstate nehlucny,pri vetru kolem 15 m/s zacne vydavat hluboke zvuky,pripominajici huceni vzdaleneho splavu...
-
- Reputace: 186
- Lokalita: Šumperk
neco takoveho shanim. Jaky muzu ocekavat vykon s prumernym vetrem 2,9m/s?
-
Obavam se,ze takoveto vetrne podminky nebudou stacit k tomu,aby byla vetrna elektrarna prinosem...
-
- Reputace: 1
Je to Darries rozběh tedy od 4m/s - to neznamená že dodává nějaký výkon .
S 2,9 m/s je to akorát ozdoba na zahradě .
S 2,9 m/s je to akorát ozdoba na zahradě .
FVE ostrov systém 24V a 48V
FVE JihoZápad 2 500Wp Polykrystal
FVE JihoVýchod 2 500Wp Polykrystal
FVE Jich rovná střecha 10° 6 000Wp Polykrystal
FVE JihoZápad 1 300Wp Amorfní panely
WTA 24V/400W
MVE 24V/ 250W
Gravitační Ebaterie 24V/250W
Baterie LiFEPO 4 24V / 14 KW + Hybridní měnič EASun 24V/ 3 KW , Baterie LiFEPO 4 48V/ 15,5 KW + Hybridní měnič DAXTROMN POWER BOL-5 48V/ 5 KW
FVE JihoZápad 2 500Wp Polykrystal
FVE JihoVýchod 2 500Wp Polykrystal
FVE Jich rovná střecha 10° 6 000Wp Polykrystal
FVE JihoZápad 1 300Wp Amorfní panely
WTA 24V/400W
MVE 24V/ 250W
Gravitační Ebaterie 24V/250W
Baterie LiFEPO 4 24V / 14 KW + Hybridní měnič EASun 24V/ 3 KW , Baterie LiFEPO 4 48V/ 15,5 KW + Hybridní měnič DAXTROMN POWER BOL-5 48V/ 5 KW
-
jestli muzes posli mi prosim k tomu nejaky graf rychlosti vetru vs vykonu. Ja zkusim nekde vyhrabat zimni graf rychlosti vetru...
-
http://users.xplornet.com/~rmanzer/wind ... lator.html
Rozmery 1,5 x 1,7 m.Rotor samotny se roztaci od cca 4 m/s,po zapojeni prevodu a generatoru od cca 6 m/s.
Rozmery 1,5 x 1,7 m.Rotor samotny se roztaci od cca 4 m/s,po zapojeni prevodu a generatoru od cca 6 m/s.
- fugas
- Reputace: 383
Do tohoto kalkulátoru jsem zkoušel zadávat hodnoty už když jsem o větrníku uvažoval.Teď jsem tam zadal aktuální rozměry toho co se mi teď točí nad hlavou.Výrobu kterou mám za tři dny mi to rozpočítalo na měsíc a to jsem tomu sakra přilepšil na rychlosti větru.
EDIT: Omlouvám se.Udělal jsem chybu při vkládání hodnot.Tak mi to sedí s 20% účinností.
EDIT: Omlouvám se.Udělal jsem chybu při vkládání hodnot.Tak mi to sedí s 20% účinností.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
me to podle te kalkulacky vychazi na 20W coz by bylo fajn...
zamluvil bych si to....
dej mi 24 hodin na rozmyslenou prosim
jak jeto s regulatorem na nabijeni baterek? je tam neco potreba, nebo to lze pripojit pres diodu primo? mam 24V...
zamluvil bych si to....
dej mi 24 hodin na rozmyslenou prosim
jak jeto s regulatorem na nabijeni baterek? je tam neco potreba, nebo to lze pripojit pres diodu primo? mam 24V...
-
a hele vis co? ja to za ty prachy beru 
Napsal jsem ti do PM telefon na me... tak kdyztak zavolej a domluvime predani.

Napsal jsem ti do PM telefon na me... tak kdyztak zavolej a domluvime predani.
-
Pouzity stejnosmerny motor je schopen dodavat pri 1200 otackach za minutu [20 ti ot/s ] cca 40V,1 ot/s=cca 2V,takoveto otacky by bylo ale mozne dosahnout pri rychlostech vetru,blizicich se vichrici-nebezpecne.Momentalne je na elektrarne prevod zvysujici otacky od rotoru cca 3,5 ku 1 ,maximalni otacky rotoru elektrarny na hranici bezpecnosti cca 300/min=5 ot/s.U tohoto typu motoru je vhodnejsi 12-24 V prime dobijeni,pripadne zvysujici DC/DC menic.
Stejne motory,ktere pouzivam na HAWT ,jsou schopny dodavat pri otackach cca 1000/min kolem 25A/35V.
Vyhodou tohoto Darriea je moznost volby vhodneho [mensiho]motoru,nevyhodou nutnost kvalitniho prevodu.
Mam z obdobi experimentu i nekolik laserovych vypalku 3 fazoveho AC generatoru,odpoledne dodam foto pro pripadne zajemce.
Darrieus je uz zamluven[ Matess ],budu aktualizovat.
Stejne motory,ktere pouzivam na HAWT ,jsou schopny dodavat pri otackach cca 1000/min kolem 25A/35V.
Vyhodou tohoto Darriea je moznost volby vhodneho [mensiho]motoru,nevyhodou nutnost kvalitniho prevodu.
Mam z obdobi experimentu i nekolik laserovych vypalku 3 fazoveho AC generatoru,odpoledne dodam foto pro pripadne zajemce.
Darrieus je uz zamluven[ Matess ],budu aktualizovat.
- fugas
Matess kam to umístíš?
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
- Reputace: 27
Podľa mojich prepočtov by takáto turbína v lokalite s priemernou celoročnou rýchlosťou vetra 3,5 m/s vyrobila cca 80-100 kWh ročne. Musel by to byť dobre optimalizovaný stroj s vysokou účinnosťou, tento na to ani zďaleka nevypadá. Najmä ten ozubený nemazaný prevod do rýchla...(+iné).
Celoročná priemerná rýchlosť vetra (Va) 3,5 m/s je pre česko (slovensko) typická pre väčšinu územia. Vyššia býva len v otvorených terénoch a vo výške inštalácie minimálne 10 a viac metrov nad hladkým terénom. Kto by chcel Va 4 m/s muselby ísť do 15 metrového stožiara.
Okamžité rýchlosti vetra vyššie ako 6 m/s budú v takom mieste fúkať ročne cca 1500 hodín (50 dní).
Bezpečnosť ani nezmieňujem, statika uchytenia krídiel nedáva nádej na dlhú životnosť, vibrácie si urobia svoje.
Ja by som to nechcel ani zadarmo, ale iný si možno povie ...no nekúp to za tie peniaze.
Celoročná priemerná rýchlosť vetra (Va) 3,5 m/s je pre česko (slovensko) typická pre väčšinu územia. Vyššia býva len v otvorených terénoch a vo výške inštalácie minimálne 10 a viac metrov nad hladkým terénom. Kto by chcel Va 4 m/s muselby ísť do 15 metrového stožiara.
Okamžité rýchlosti vetra vyššie ako 6 m/s budú v takom mieste fúkať ročne cca 1500 hodín (50 dní).
Bezpečnosť ani nezmieňujem, statika uchytenia krídiel nedáva nádej na dlhú životnosť, vibrácie si urobia svoje.
Ja by som to nechcel ani zadarmo, ale iný si možno povie ...no nekúp to za tie peniaze.
-
Prikladam neprilis kvalitni fotografii vypalku casti AC alternatoru
Alternator byl puvodne koncipovan jako deleny-moznost svrtani jednotlivych casti a nasunuti na hridel vyse zminovane VAWT .Jednotlive casti jsou opatreny ozuby pro presne spasovani.
Prumer 280 mm,18 otvoru prum.5,1 mm pro upevneni civek, 20 otvoru prum.35,8 mm pro magnety,material ocel tl.3 mm,vyztuha bez otvoru ocel tl.2 mm. Cena za sadu na fotografii 500,-Kc.
Alternator byl puvodne koncipovan jako deleny-moznost svrtani jednotlivych casti a nasunuti na hridel vyse zminovane VAWT .Jednotlive casti jsou opatreny ozuby pro presne spasovani.
Prumer 280 mm,18 otvoru prum.5,1 mm pro upevneni civek, 20 otvoru prum.35,8 mm pro magnety,material ocel tl.3 mm,vyztuha bez otvoru ocel tl.2 mm. Cena za sadu na fotografii 500,-Kc.
-
umisteni na vrcholku kopce. Mam tam aktualne zabetonovany stozar a celorocni prumer je kolem 3m/s v zime vice. Pres leto mi to krmi solar (amorf 540Wp) pres zimu nabijim centralou. Mam tam stalou spotrebu kolem 15W. Verim ze tohle by mohlo zrusit centralu...
- fugas
Tak to snad bude dobré...Já mám opět nutkání to sundat a udělat nástavce na listy.Fouká krásně,ale 100W je svátek.Vrtulka 153cm prostě tenhle alternátor neukroutí s průměrem rotoru 26cm,tak přemýšlím jak z toho vytazit aspoň o kousek víc.
-
Fouka pekne,prumer u nas cca 8 m/s,sestava dava kolem 600 W,v nekolikavterinovych poryvech vetru i vice [Wp]...
- fugas
Měření jednotlivých vrtulí nemáš?Ptám se,protože tady je průměr také kolem 7-8m/s a výkon je 30-50W,v nárazech do 100W.Jsem pevně rozhodnut vyrazit pro materiál a nastavit vrtuli.Takhle je to malá páka a vrtule toho má plné zuby.Navíc alternátor je nějakých 15cm za vrtulí.
-
- Reputace: 87
Dneska bacha, aby vám vrtule neodlítly do věčných lovišť...