Zdravím
na mém balkoně je 7 ks panelů kyocera 85wp u souseda mám dalších 7Ks celkem mám tedy 1190wp.
panely které tam dnes mám jsou kyocery podub bych tam dal ale nové dokáži na každém panelu získat o 10wp více tedy měl bych 1330wp.
sestém jsem chtěl v roce 2006 udělat také na baterie ale bylo výhodnější vzhledem k dotacím a využitelnosti systému vše připojit do sítě pro vlastní spotřebu ročně vyrobím 1000kwh . vlastní spotřeba je ale jen 50% proto uvažiju přebytky dávat do baterií a večer z toho svítit.
na balkoně mám ještě dva kusy 55wp siemens panely které ládují baterku ze které pak používám energii na svícení po celém bytě led světelnými pásy celý rok nezozsvítím normální žárovku jen přes prosinec a leden musím občas dobít baterku .
dneska jsem baterce kterou mám na balkoně udělal z ALP (to je deska která má alobal po obou stranách a vnitřek je cca 2cm izolační hmota ) domeček - krabičku aby baterka neztrácela výkon vzhledem k teplotě takže baterka má ted teplý kabát a může lépe pracovat.
ale i přesto je málo světla na dobíjení tak jim musím jednou za měsíc dobít.
mám v uvaze osadit ještě široké parapety těmito panely a použít pak malý měnič a provozovat i pc nebo tv na večer.