Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 6:42 am
mati píše:Si myslím , že alpinismus úzce souvisí se solaritýdou. Mimo těch co mají tedy placky na fasádě..
goodbie píše:já to mám pod úhlem 45°se střechou zasvítí a do hodiny je všechno dole,stačí aby to někde načlo kousek a už to jede,ale musí svítitjak je pod
tak je to špatný
ResHacker píše:Táák konečně tu máme narychlo splácanou roční statistiku výroby za 2018. Je to tedy na vstupu reglu, bez započtení veškerých ztrát, zatím stále ze 1,16kWp systému. Zajímavý je, že mám dle logů výkonový špičky až 1,5kWp, a to už jsou asi 5 let starý panely.. kvalitkaNejvětší denní výrobu mám 7,9kWh.
BTW, nenašel se náhodou někdo stejně potrhlý, kdo si v pondělí hrál na alpinistu a luxoval panely od sněhu?![]()
rva píše:Doporučuji přistavět terasu. Z ní se panely ometají snadno a bezpečně.
rva píše:Doporučuji přistavět terasu. Z ní se panely ometají snadno a bezpečně.
Ivo12s píše:
Při instalaci, otvorem ve střeše, jištění provazem cca.12m nad zemí.
Ivo12s píše:@lzahradil: Původně tam byly 2 panely od firmy, co mi dělala střechu a ti to tam montovali úplně bez jištění. Jak se dostanu na tu střechu jsem začal řešit v okamžiku, kdy byly 4 nové panely už doma. Tak jsem vzal pilku, uřezal dvě latě držící tašky a byl jsem nahoře... lano bylo na druhé straně na střešním trámu. Kdo si prohlídnul fotku tak asi chápe,že škubnutí na konci pádu by mi spíše urychlilo trápení, než zachránilo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků