Dedo2: Ahoj, moc se omlouvám, že reaguji takto opožděně, jsem tu alespoň jednou týdně na fóru a vůbec nesleduji vlastní vlákno

Takže proč 12V? Vysvětlím...
Začínal jsem na 12V s 90Wp systémem proto, že jsem nakoupil 7ks12V baterií a chtěl využít všecky a raději investoval do silnějších kabelů, na kterých později budu mít menší ztráty...Na těch 12V jsem pořídil i současně využívaný měnič, který poté přenechám asi bratrovi do auta...
Po těch 7mi 12V/120Ah baterkách jsem pořídil 4 200Ah LiFePo které mám v sérii a opět mi tvoří 12V systém (chci finálně jít totiž rovnou na 48V systém, ve kterém těchto LiFe budu mít 16 v sérii). Problém ale jsou jako vždy finance, pořídil jsem mezitím tak trošku neplánovaně ale teď z něho mám radost - elektrického sckútra, kterýho navíc kompletně přestavuju, celkový náklady přesáhly 100 000,- ale bude to prostě mazlik a investice nelituji. Takže jako solární úložiště zatím částečně postačí jeho 2,8jkWh články (24ks 40Ah LiFe v sérii)...jak budou peníze, dokoupím zbývajících 16ks článků a poté celý systém bude kompletně na 48V...ono zas tak strašné proudy mi tam netečou - regulátor mám připojený 16kou svářečákem k baterkám, teče tam max až 80A ve špičkách, měnič žere max asi 180A a tam je 35tka svářečák...vše kraťoučké a u sebe aby ztráty byly co nejnižší.
Mám to celé zatím kvůli stavbě skútru a totálnímu nedostatku času rozhrabané a v provizorním funkčním stádiu, chci to nějak zkultivovat a zautomatizovat - pak nafotím a vše sem doplním. Jinak od začátku roku už máme vyrobeno cca 250 kWh a každým dnem to je 3-6 kWh navíc...
Jinak k tomu regulátoru...jsem asi jeden z hodně mála kdo tento v ČR má, ono nechat si ho poslat bylo horší jak se nahej projít v trní, ale nakonec se povedlo. Vybíral sem ho celkem dlouho a řešil různě po fórech a tý investice nelituju, pracuje naprosto perfektně, vždy z panelů ždímá max, výkonově zvládne systém tuším max 72V na baterkách a 80A proud do baterek při tomto napětí (nějakých 5700W) ....rekordy tam mám dokonce přes 1350Wp, což nechápu, že můj systém vyrobí, ale asi je to možné a panely mají nějakou rezervu

Sentai je elektroměr a asi před třemi týdny mi odešel....špatná investice cca 600Kč...je úplně mrtvý a záručák buhví kde...jinak do té doby pracoval perfektně...
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, Samsung SDI 40s3p 148V/180Ah (27kWh) + 9kW fastcharger