Já měl po tátovi 40Wp panel domácí výroby,bohužel opomíjený na skříni.Pravidelně jsem sledoval levné solární lampičky před domem,jak si celou noc svítí na vlastní pěst znovu a znovu.Pak přišla další solární LED z "průmyslové zony" v Lidlu a pak jsem se přistihl,že nadšeně koupím skoro všechno,na čem je panýlek.
Vzpomněl jsem na panel po tátovi,odnesl na sluníčko a zjistil,že dává 12V,tolik známých z auta.Vyhrabal jsem samici autozapalovače,dal přímo na panel,do ní autoredukci na USB a nabíjel všechno,co přes USB šlo.Pohltil mě ten pocit z energie,která najednou pohání můj telefon a foťák.Když 12V,tak proč ne autobaterka?Ale patrně to bude chtít nějaký regulátor...Hledal jsem,koupil první nejlevnější regl a pak už jsem se jen snažil zhltnout co nejvíc informací a narazil jsem na článek,kde byl odkaz sem.Pak větší panel a panely,dospělejší regulátor atd...Musím se přiznat,že je tu ještě spousta témat,které jsou pro mě jaksi plné cizích slov z oblasti elektroniky a elektrotechniky.Ale také musím uznat,že se díky místním,kteří nejsou lakomí se podělit o zkušenosti,má informovanost poměrně slušným tempem zlepšuje.
Takže díky všem za odvedenou práci,sdílené zkušenosti a že i všichni vy,otrlí elektronici a elektrotechnici utěšeně odpovídáte na otázky,které se pro vás staly dávno triviálními.Do Nového roku přeji všem hlavně zdraví a buďte opatrní při práci ve výškách,která k tomu neodmyslitelně patří.No a jak jinak,než hodně

v tom roce 2015.