Černý odběr na originál zaplombovaném elektroměru
Souhrn tématu
Černý odběr byl zjištěn přímo na originál zaplombovaném digitálním elektroměru, přičemž plomby nebyly narušeny. Elektroměr někdy přestal měřit nebo se zcela vypnul, údajně kvůli sofistikovanému vypnutí hlavního jističe, což však znamená odpojení celého objektu. Tento problém se netýká ostrovních fotovoltaických systémů, kde takové vypnutí nehrozí.
- mypower.cz
- R.I.P.
- Reputace:523
Černý odběr na originál zaplombovaném elektroměru
http://zpovednice.cz/detail.php?statusik=571288
zajimave... velmi zajimave ..
Na originál zaplombovaném elměrovém rozváděči a digi elměru našli dle nich "černý odběr".
Ten dle nich byl přímo v originál zaplombovaném digi elměru, přičemž originálnost plomb ani nezpochybnili. Prý digi elměr neměřil vždy a někdy se "vypnul" zcela.To "vypnutí" prý mělo spočívat ve vyhození hlavního jističe mnou.Odvětil jsem že při vypnutí hl. jističe se jaksi nevypne jen elměr ale i celý objekt.Ale prý jsem elměr vypnul jaksi "sofistikovaně" na což přišli ve své!! zkušební laboratoři...
Tohle na ostrovni FVE fakt nehrozi.
zajimave... velmi zajimave ..
Na originál zaplombovaném elměrovém rozváděči a digi elměru našli dle nich "černý odběr".
Ten dle nich byl přímo v originál zaplombovaném digi elměru, přičemž originálnost plomb ani nezpochybnili. Prý digi elměr neměřil vždy a někdy se "vypnul" zcela.To "vypnutí" prý mělo spočívat ve vyhození hlavního jističe mnou.Odvětil jsem že při vypnutí hl. jističe se jaksi nevypne jen elměr ale i celý objekt.Ale prý jsem elměr vypnul jaksi "sofistikovaně" na což přišli ve své!! zkušební laboratoři...
Tohle na ostrovni FVE fakt nehrozi.
- tomas
- Reputace:243
Re: Černý odběr na originál zaplombovaném elektroměru
jj, už jsem tu na tento problém odkazoval: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 2366#p2366 ale na jiný diskuzní server.
Ale neboj, oni už něco vymyslí i na ostrovní např. recyklační poplatky atd...
Ale neboj, oni už něco vymyslí i na ostrovní např. recyklační poplatky atd...
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
- OTi
- Reputace:0
Re: Černý odběr na originál zaplombovaném elektroměru
dle naších zákonov vinu muejí oni dokázat a co je za chybným fungování jejich el. měru to není náš problém