no pokud to uz poridim, tak asi tlakove - nebo cetl jsem jeste nekde o nizkotlakych... napriklad 2 bary jsou dostatecne, co vim podle 600W domaci vodarny kterou tu mam. Ta je nafouknuta a nastavena na 2 bary a uz to jde tezce zacpat palcem, takze sprcha by fungovala za tohohle tlaku myslim v pohode. na tech lazenskych co jsem odkazoval nahore maji
"Vstupní provozní tlak vody 3-4 bar. Max. přípustný tlak vody 8 bar." To je naprosto dostatecne, kdyz pouziju to
225W cerpadlo co jsem nedavno koupil (je ve spotrebicich), to umi tusim ze 5 baru a da se napajet 600w stridacem s modif. sinusem, ktery tu uz mam (tzn nemusim kupovat). Domaci vodarnu dam jako pasivni meziclanek protoze ma expanzni nadobu a tlakovy spinac (motor ted z te vodarny nepotrebuju, takze bude nepripojeny, vyuziji jen tu expanzku a tlakovy spinac), cimz muzu ridit prave to male membranove 225W cerpadlo (az se natlakuje tak vypne), tohle cele do rozbocky (studena / tepla), teplou vetev pres zpetny ventil do lazenskych kamen, z nich vystup pres pretlakovy ventil do odberu vody .. - koupelnova baterie a vana. To by mohlo fungovat ne ? Dyt to je klasika .. A ohledne tech babicek co se tu mihly v prispevku vyse ..

jj moje babicka to mela taky .. jako male decko sem se u ni nekoupal jinak nez v obrovske hluboke vane (tak dvoumetrova na delku snad - to nebyla klasicka 180ka jak se delaji dneska) ve vode vyhrate v lazenskych kamnech, ktere staly vedle te vany v koupelne .. To byla tehda mimochodem uplna parada a myslim ze babicka to tehda uz mela na obecni vodovod pripojene, protoze co si pamatuju tak tam myslim zadne cerpadlo nebylo, barak sem mel prolezeny jako male decko dokonale ..