Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 1:03 am
solarni-panely.cz píše: Co se týká funkce SmartBoost a přiccnutí ze sítě, to se absolutně netýká výkonu panelů nebo toho jestli je den nebo noc, jestli si bere měnič 90% z baterií nebo ne závisí především na tom kde je nastavena hranice napětí baterie. V tom se podstatně liší od Victronu, který toto pokud vím neumí, resp. dělá to obráceně což je využitelné spíš pro Afriku nebo lodě v přístavu tzn. funkce kdy je v místě slabá přípojka např. 6A a měnič tak dorovnává vše nad 6A. Osobně nepovažuji Victron za hybridní měnič právě proto, že tuto funkci nemá.
gupa píše: Chybí tomu jednoduchá logika ve smyslu otáčení dálkového ovládání přidávání A podle napětí baterie. Možná to Victron někdy dokáže. Potom by to bylo dokonalé, nachystané pro další ongrid měniče řízené frekvencí Victronů na ostrovní síti, a stím, pokud má nabíječ, nebyl by nutný tak složitý regulátor. Regulace nabíjení řeší nabíječ měniče a MPPT - 230V ongrid.
RRR píše:solarni-panely.cz píše: Co se týká funkce SmartBoost a přiccnutí ze sítě, to se absolutně netýká výkonu panelů nebo toho jestli je den nebo noc, jestli si bere měnič 90% z baterií nebo ne závisí především na tom kde je nastavena hranice napětí baterie. V tom se podstatně liší od Victronu, který toto pokud vím neumí, resp. dělá to obráceně což je využitelné spíš pro Afriku nebo lodě v přístavu tzn. funkce kdy je v místě slabá přípojka např. 6A a měnič tak dorovnává vše nad 6A. Osobně nepovažuji Victron za hybridní měnič právě proto, že tuto funkci nemá.gupa píše: Chybí tomu jednoduchá logika ve smyslu otáčení dálkového ovládání přidávání A podle napětí baterie. Možná to Victron někdy dokáže. Potom by to bylo dokonalé, nachystané pro další ongrid měniče řízené frekvencí Victronů na ostrovní síti, a stím, pokud má nabíječ, nebyl by nutný tak složitý regulátor. Regulace nabíjení řeší nabíječ měniče a MPPT - 230V ongrid.
Pánové, možná se pletu (tak mne opravte), ale podle mne toto VICTRON již zvládá. Aktualizace softwaru 205 přinesla novou funkci GridAssist: http://www.victronenergy.com/upload/documents/Updating_your_computer_and_Multi_to_VEConfigure3-EN.pdf a pokud jsem aspoň trochu pochopil se svou angličtinou, tak toto je to, o čem tu píšete: http://www.flinkenberg.fi/batteries/material/victron/Manual%20-%20Assistants%20-%20Self-consumption%20Hub-2%20-%20rev%2002%20-%20EN.pdf obrázek 6.3.2 a dále popsané nastavení. Má už někdo tento software? Může ověřit?
Felix píše:Ahoj ,
shaním Český manuál k Studeru xtm 4000 - 48V . Existuje vůbec ?
matej píše:Existuje slovenský manuál k RCC-02.
mopadzi píše:tak tady je ukázka toho co shodí dva XTM4000
už jsem udělal doma osvětu....
Jak to nastavit? (myšleno transfer relé)willcz píše:......... rozpinani rele podle AUX1 ......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků