studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
bol-St
podporuje fórum
Příspěvky: 304
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Lokalita: Opavsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9375
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlučínsko
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od bol-St »

Co si vybavuju tak když od XTM odpojíš sít, tak na RCC se objeví overloaded, nehledě na to co je zrovna za spotřeba s XTM živená.
netko
Příspěvky: 173
Registrován: sob zář 01, 2012 12:43 am
Lokalita: Orava
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od netko »

Kto opravi Studer XTM 4000/48? Kupeny zo secondsolu, rok funkčny a potom prestal ist.
Poprosim kontakt do SZ.
Ďakujem
luge
podporuje fórum
Příspěvky: 738
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od luge »

Tak isto sa hlasim o opravu ale Fangpusun XTM 4000/48,nefunkcny mojou chybou.
Kontakt poprosim do SZ
Dakujem
Charlie_XZ
Příspěvky: 47
Registrován: pon led 06, 2020 5:58 pm
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od Charlie_XZ »

Čistě náhodou, nemá prosím někdo schema od XTM ?
netko
Příspěvky: 173
Registrován: sob zář 01, 2012 12:43 am
Lokalita: Orava
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od netko »

skušal niekto vyčitavať data cez RS485 zo studera? ak ano, akym sposobom?
mobilik
Příspěvky: 2642
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od mobilik »

Jesufs, takto vyčitáva dáta. A je aj rozšírenie na to na githube.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
netko
Příspěvky: 173
Registrován: sob zář 01, 2012 12:43 am
Lokalita: Orava
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od netko »

Hm takeho usera som tu už nenasiel hm :(
Uživatelský avatar
Frenky
podporuje fórum
Příspěvky: 804
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Lokalita: Doubravička
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8700
Kapacita baterie [kWh]: 25
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Doubravička
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od Frenky »

netko píše:Hm takeho usera som tu už nenasiel hm :(
Ahoj Peťo je to uživatel jusufs.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
mobilik
Příspěvky: 2642
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od mobilik »

Aha, sorry, nejak som si poplietol nick. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
mikael
Příspěvky: 3
Registrován: pát říj 22, 2021 9:45 pm
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od mikael »

Ahoj, mám paralelně 2x XTM-4000-48 na jedné fázi v ostrovním režimu. K tomu 2x VT-80 s maximálním výkonem 8,2kW (odpozorováno). Udělal jsem si k tomu vytěžovač, který přebytky ukládá přes 6kW patronu do akumulační nádoby/bojleru. Vytěžovač se přepočítává 1x za minutu.

Dnes svítilo sluníčko naplno, takže z panelů šlo 8,2kW a z toho vytěžovač pálil 6kW do vody, zbytek se ukládal do baterie. Do toho žena zapnula pračku, která začala ohřívat vodu výkonem 2kW a po chvíli napsala chybu "nestabilní napětí v síti". Předpokládám, že vytěžovač asi nereagoval dost rychle a XTM musely dodávat 8kW, i když v logu žádná taková hláška nebyla. A i podle dokumentace by měl XTM-4000-48 zvládnout 4000VA po dobu 30 minut.

Setkal se s tím někdo a jak to případně řešil? Díky
24xLongi LR4-60HPH-375M, 2xStuder VT-80, 2xStuder XTM-4000-48 paralelně
Uživatelský avatar
mgx
Příspěvky: 462
Registrován: stř dub 15, 2015 1:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od mgx »

Pracka taha kludne 2500w. 2x xtm ti da dlhodobo 7000w. Zniz vytazovanie na 4500w alebo si nakonfiguruj smartboost pri prekroceni 6500w. Ale je tam potom paraziticka spotreba.
ferrys
Příspěvky: 79
Registrován: stř kvě 15, 2019 12:39 pm
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od ferrys »

Pánové - prosím o pomoc... 3faz system XTMka... začal se mi vypínat celý systém... nahodne... na 20SEC... v logu nic... diody neblikaj... mam tam RCM10... ale nikdo to nemacka - on-off... tak nevim... zkusim ho odpojit... mate nekdo zkusenost ? na grafech je vse ok...
E2A, Studer 3xXTH 6000, 19kWp EXE Triton, 36kWh Pylontech
xttenza
Příspěvky: 4
Registrován: stř bře 08, 2023 11:12 pm
Lokalita: Plzeň
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od xttenza »

@willcz mohu poprosit o zaslání kódu do zprávy? Zkoušel jsem napsat zprávu, ale bezúspěšně.
Díky
Martas74
Příspěvky: 48
Registrován: pon čer 06, 2022 3:34 pm
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od Martas74 »

Prosím, kdo tu měnil kondenzátory na desce Studeru XTM ze secondsolu? Jsou to normální elektrolyty s polaritou? Já je vyměnil za long life nové. Kemet a Nichicon, ale něco je špatně a XTM jde do přetížení. :cry: Vypíná se.
Martas74
Příspěvky: 48
Registrován: pon čer 06, 2022 3:34 pm
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od Martas74 »

Martas74 píše:Prosím, kdo tu měnil kondenzátory na desce Studeru XTM ze secondsolu? Jsou to normální elektrolyty s polaritou? Já je vyměnil za long life nové. Kemet a Nichicon, ale něco je špatně a XTM jde do přetížení. :cry: Vypíná se.
Heh, záhada vyřešena. Neutáhli jsme s kolegou dva šroubky co spojují desky, ale taky převádí napětí do řídících obvodů spodní desky z plechových vývodů na trafo ! Po dotažení se zdá vše OK.
mobilik
Příspěvky: 2642
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od mobilik »

Zaregistroval niekto že už je nový update na Xtender systém?
Verzia 686
Akurát idem updatnúť.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
bol-St
podporuje fórum
Příspěvky: 304
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Lokalita: Opavsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9375
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlučínsko
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od bol-St »

Dělal jsem update na R686 a chtěl jsem obnovit tovární nastavení , jelikož po minulém update na R684 se mi systém nechoval standardně, ale bylo tam nějaké divné nastavení. Přitom verze R 682 byla už odladěná a fungoval jak jsem chtěl, tedy při baterii 20 procent dobít se sítě na 30 procent. Pomocí nastavení AUX 1 1441 a 1442. Jenže po nahrání R 684 se to už nepodařilo nastavit. Teď s podzimem to začalo být aktuální, tak jsem nahrál verzi R686 s adresářem 03, aby systém přešel do továrního nastavení.
Mám zapojené paralelně 2 XTM a během aktualizace se jen 4x rozběhli ventilátory a zablikali vždy všechny ledky, ale nedošlo k žádnému cvakání relátek. Napřed u prvního XTM a pak u druhého. Ale hned po spuštění se v logu začalo objevovat spouštění a vypínaní AUX 2 v intervalu 1 minutu seplé 3 minuty vyplé .Změnil jsem parametr 1311=8 a byl klid, ale systém nebyl čistý. Rozhodl jsem se rozpojit XTM a znovu zkusil spustit aktualizaci na každém XTM zvlášť, ale žádná změna. Poradí někdo jak provézt tovární nastavení s jistotou.
milhaus
Příspěvky: 259
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm
Lokalita: Zábřeh 78901
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 10500
Kapacita baterie [kWh]: 24
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od milhaus »

Tovární nastavení par.1287 , pouze každé XTM zvlášť (samostatně ) jen pouze s RCC. !!!
Pokud se dělá factory reset u více měničů současně (para nebo 3F) , nemusí to projít a zůstane tam někdy nějaký bug.
bol-St
podporuje fórum
Příspěvky: 304
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Lokalita: Opavsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9375
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlučínsko
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od bol-St »

milhaus píše: úte lis 07, 2023 3:01 pm Tovární nastavení par.1287 , pouze každé XTM zvlášť (samostatně ) jen pouze s RCC. !!!
Pokud se dělá factory reset u více měničů současně (para nebo 3F) , nemusí to projít a zůstane tam někdy nějaký bug.
Jo už jsem ho také zkoušel (1287) jen se samostatným RCC, musí být heslo instaler, aby to proběhlo, je to tak ?
bol-St
podporuje fórum
Příspěvky: 304
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Lokalita: Opavsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9375
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlučínsko
Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvek od bol-St »

Dnes ráno jsem rozpojil sestavu a jednotlivé XTM jen s RCC jsem propojil a spustil 1287. Stalo se jen to, že střídač pípnul, lehce se roztočily ventilátory a červená kontrolka svítila trvale, nic víc se nedělo. Udělal jsem na obou střídačích a po opětovném zapojení všech komponent a spuštění XTM je situace stejná, tedy znovu se spouští a vypíná AUX2. Jak by to bylo nahrané ve vyšší vrstvě, kde se heslo instaler nedostane.

Zpět na