Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon kvě 16, 2022 12:14 pm


studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
Předchozí

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod bol-St » stř zář 01, 2021 6:45 am

Včera jsem dělal upgrade a všechny kabely pro komunikaci Studer vyměnil za ploché a mimo hlavní trasy, viz moje téma.
Výsledkem je.....žádná změna.
proběhla také změna verze na R 676
Chyba 66.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 208
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod marko250 » stř zář 01, 2021 9:00 am

Tak ,díky tobě je jasné že ta 66 není VT-čkem.Zkuste downgradovat ty XCOM karty.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 3084
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod bol-St » pon zář 13, 2021 12:52 pm

Downgrade zatím nechystám, ale objevilo se v závorce číslo 64 a také po připojení XT2 chyba 255. V minulých dnech jsem tam zahlédl dokonce 2 řádky vedle sebe XT1- 255 a pak XT2 -255. Přitom systém se chová korektně a vše chodí jak má.

Chyba 255.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
bol-St
 
Příspěvky: 208
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mgx » pon říj 25, 2021 5:54 pm

Upgradoval som system na posledny fw a rozbehla sa hlaska z VT1 SYstem message 66

VT1 66 System message (1022)

Musel som prepnut Pylontech z Activity control na Activity monitor a nastavit voltaz systemu z volby automatic na fix 48V. Odvtedy (zatial 2 dni) je klud...
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 244
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod bol-St » pon lis 01, 2021 11:17 am

Máš to pořád bez hlášky 66, nebo se přeci jen objevila ?
?
bol-St
 
Příspěvky: 208
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mgx » pon lis 01, 2021 12:39 pm

No, zatial len raz. aj to chodi z VTcka (u mna VT2), takze to budem musiet pozriet, co sa deje
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 244
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod el_salvadore » pát lis 05, 2021 7:40 pm

Horuce info zo Studeru ohladom noveho updatu R677:

The new software version include parameter "{6075} Max SOC for end of charge" and further improvements we will share in a news as soon as test will be released.

Addition of a maximum SOC to stop charging defined by the user:
So far, the system charged the battery until the BMS required to reduce the
charging current and the battery reaches 100% SOC. However, many
customers wanted to add a limitation in the maximum SOC on the battery.
In that way, they could decide to limit the maximum charge level as this can
be beneficial for the battery lifetime.
A new parameter “Maximum SOC for end of charge” {6075} is added in this
software release. No charger will exceed to value.
The %SOC limitation was already possible in some cases with the “SOC for
backup {6062}” and “SOC for grid feeding {6063}” parameters when the
Xtenders were charging from an AC source (grid or generator). However, in
island mode those parameters were not used, reason why we had to include
this new parameter {6075} to also limit the charging when working only with
the solar chargers.

image (2).png


Notes: o The storage buffer between SOC for backup and SOC for end of charge can be used to supply the load with solar priority function {6071}. The solar priority and the grid-feeding must not be activated at the same time: either your use your energy only for your load, or you inject all the excess and it goes to the load or the grid.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/2x3,5kW (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 2xXTM-4000-48, VS-120)
Uživatelský avatar
el_salvadore
 
Příspěvky: 138
Registrován: pon led 28, 2019 8:39 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferdinand » sob lis 13, 2021 6:19 am

Potřeboval bych poslat do sz kod Installer . Předem děkuji.
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 47
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Tomanjan » sob lis 13, 2021 8:01 pm

Mám prosím dotaz. Dá se nějak jednoduše zjistit kolik kWh vyrobilo XTM za určitý čas? Na portálu se to zobrazuje jen po dnech ale mě by se hodilo kolik to byli třeba po měsících.
?
Tomanjan
Schválený prodejce
 
Příspěvky: 199
Registrován: stř bře 07, 2018 12:34 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod oscar » sob lis 13, 2021 8:08 pm

?
oscar
 
Příspěvky: 82
Registrován: ned říj 14, 2018 5:53 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod milhaus » pát pro 10, 2021 10:35 pm

Xtender System Update (R680)

https://www.studer-innotec.com/en/downloads/
Release_R680.pdf


:read:
Možná oprava chybových hlášek. :sm1: (Bug Fix related to message “066: Sys-warning”.)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
milhaus
 
Příspěvky: 227
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod Jusufs » ned dub 24, 2022 8:25 am

Je mozne pri urcitom user level dynamicky prestavovat parametre Xtendera bez aktivovaneho 1550 Flash prosim ?
V scom by sa to malo dat pri pouziti property_id=13 (tzv. unsaved_value_qsp), ale nejako sa mi nedari aj ked cez scom.exe nastavim QSP (64 dec)

scom.exe --port=COM5 --baudrate=115200 --verbose=3 read_property src_addr=1 dst_addr=501 object_type=2 object_id=5012 property_id=5 format=INT32
response: data=64=0x0040 -> QSP level

Podla manualu Technical specification - Xtender serial protocol - V1.6.30 by sa malo dat dynamicky (tzn. len v RAM a nie FLASH) menit napr. 1107 podla poziadavky usera (riadiaceho externeho programu napr. v RPi).

Use of the unsaved_value_qsp property
This possibility is only available since version XT >= 1.6.12.
The property unsaved_value_qsp, described in section “Parameter objects, Properties”, allows to modify the value used by the device software in RAM, without changing the value saved in flash and loaded at start up. The property value_qsp can be used at the same time, for example to configure the default value after a turn off or a watchdog reset.

Dakujem za predom za odpoved.
Na RCC mam uroven expert nezavisle od nastavenia 5012 cez scom.exe !!!
?
Jusufs
 
Příspěvky: 22
Registrován: čtv zář 27, 2018 3:05 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » čtv kvě 05, 2022 10:36 am

680 ma chybu... pokud vypnete baterry priority source... nabiji baterky plnym vykonem do nastaveneho maxima... to by delat nemel.. mel by nad hodnotu ups uspokojovat spotrebu a batky nabijet jen z variotracku a drzet ups limit
?
ferrys
 
Příspěvky: 49
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod DanoP » čtv kvě 05, 2022 2:48 pm

Staci zakazat nabijac v XTM, alebo nastavit nabijacu v XTM nizsie napatia, ci?
Co sa tyka komunikacie cez sCom - tam som pristupove prava nikdy neriesil (value_qsp), co sa poslalo, pokial to bolo syntakticky dobre tak to preslo. Zapis len do RAM su dve cesty prva vypnut zapis do flash - tusim {1550} v XTM a potom normalne posielat co treba (pre istotu odporucaju posielat aj to vypnutie, ked je vypnuty flash zapis tak sa nezapisuje), druha cesta nastavit ten flag v posielanom prikaze.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 915
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'