Jak otevřít tuto baterii Varta?
Souhrn tématu
Otevření baterie Varta pro kontrolu elektrolytu a měření hustoty vyžaduje opatrnost, protože některé modely, například Varta Silver, nemají zátky a je nutné použít násilí nebo vrtání. Plastové kryty lze částečně páčit, ale špatný úhel může poškodit víko. Některé baterie mají bezpečnostní otvory nebo centrální špunt, který lze vytáhnout tahem. Při otevření je důležité vyhnout se poškození, protože praskliny nelze snadno zalepit.
- solárník
- Reputace:82
Jak otevřít tuto baterii Varta?
Potřeboval bych zkontrolovat stav elektrolytu, popřípadě poměřit hustoty. Nerad bych to zničil. Poradíte někdo, jak to otevřít?

- kocourluk
- Reputace:0
Re: Jak otevřít tuto baterii Varta?
Pod samolepkou nejsou obrysy špuntú že ? S podobnou sem se setkal a měla "centrální špunt" . Stačilo vyvinout tah kolmo nahoru v bočním spoji . Z boku v nahoře je vidět bezpečnostní otvor na odfouknutí hned pod ním je spoj tam vraž něco plochého a vhodného a vytáhni nahoru . Je to v záruce ??? Bacha na ožvýkání .
- pkougl
- Reputace:38
tato otevřít nejde, myslím že přesně tento typ sem se pokoušel otevřít (po poruše alternátoru byla zcela vyvařená) a bez úspěchu a to sem na to šel až brutálně jelikož nebylo co ztratit, nakonec nezbylo než zhora v prostoru zátek (po strhnutí samolepky jsou vidět náznaky kde jsou oválné díry do článků pod plastem) vyvrtat díry pro dolití, dolil jsem několik litrů destilky a poté pomocí silikonu plošně přalepil plastový pásek přec celé víko, relativně brutální.
Pavel
Pavel
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
- Pan Taum
- Reputace:25
Varta silver nemá zátky a je potřeba "trocha" násilí jako např. tady https://www.youtube.com/watch?v=CJdPTLZees0
- Jozzo
- Reputace:0
Místo silver jsem měl blue, ale těla mají dle mého stejné. Zkoušel jsem páčit ten plastový kryt, který překrývá "zátky" . Částečně to šlo, ale pak jsem zvolil špatný úhel a šroubovákem jsem prorazil víko nad články.
Četl jsem, že praskliny nejdou nijak zalepit, tak jsem pokus ukončil a baterie šla...
Četl jsem, že praskliny nejdou nijak zalepit, tak jsem pokus ukončil a baterie šla...