Myslím, že my nejsme schopni tohle rozseknout. Jeden názor, jak už jsem zmínil, je, že přílišná produkce CO2 povede ke stavu, podobném na Venuši. CO2 zakonzervuje teplo, to nebude mít kam unikat a skončí to stovkami stupňů Celsia. Nakonec máme už v případě Venuše takový příklad před sebou.
Doby ledové a meziledové mohou být pouze důsledkem srážky s asteroidy plus s Měsícem, ke kterým jistě několikrát došlo (v případě Měsíce údajně minimálně jednou).
Prezentovaný graf, sahající do dob před miliony let, je pouze hrubý odhad, který vůbec nemusí být 100% správný. Naprosto jistě totiž z historie neví nikdo nic. Takových teorií už bylo, které se ukázaly zcela chybné.
Smysl tedy má, zabývat se přítomností. Mně tedy současná teplota vyhovuje, nevím jak vám. Tedy bych si nepřál, aby tu bylo byť o 10°C víc, natož pak o stovky. Je tedy v mém jaksi intuitivním zájmu zakonzervovat stávající stav. A pro ten je vyšší hladina CO2 špatná.
Současný trend je zhruba 100 ppm každých 50 let a zrychluje. Dá se tedy očekávat, že maximálně za 500 let (pokud tu ještě budeme) se dostaneme na hranici +-2000 ppm, kterou když překročíme, tak vymřeme. Pokud vám to nevadí, tak mně ano. Nehledě na to, že člověk nemůže přemýšlet jasně už při hladinách nad 1000 ppm. Tedy k tomu ještě zblbneme (pokud se už tak nestalo

).
Naposledy upravil solárník dne sob lis 19, 2016 11:06 pm, celkově upraveno 2