Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 6:50 am
lubomirz píše:nie, lebo je to vrcholne neekonomicke. Nezabudni ze na 60.000 eurove auto mas prislusne drahe havarijne poistky ktore si zrejme neodpustis tri-styri roky pretoze by si bol blazon. Kolega platil na Teslu S poistku takmer 3.000 eur v Cechach [!] pretoze auto stalo nove takmer tri miliony Kc.
Potom mal TRI havarky na autopilote, dvakrat on, jedenkrat zena, odvtedy plati ESTE VYSSIU havarijnu poistku pretoze vyrobil tolko skod v poistovniach, ze 15 rokov ich tym poistenim nesplati. A to myslim uplne vazne.
Za poistenie zaplati ukrutne viac ako ja za komplet palivo a pripadny servis spalovaku. Nova Tesla strasne straca na hodnote, to si k tomu priratat. Ekonomicka vyhodnost minus dvesto, ze nemam/nedam 60.000 eur za AKEKOLVEK POSRATE auto aj keby vedelo ozehlit a poskladat do skrine je tiez absolutne jasne. A k tomu este 3.000 eur ROCNE na havarijnu poistku, mozu si vsetci strcit cele taketo "vyhodne" elektro.
https://youtu.be/F0n5FUjUWEI?t=714
fugas píše:Přiznám se že jsem to neviděl, nemám teď čas.Ale k reakcím... 30kWh / 100Km je zjevná lež, to bych musel jezdit kudlu, že honit mě s tím dieslem by nebylo za 4 ale za 7 litrů.300 000Kč za baterku na zmíněných 100Km je druhá.Nikdo netvrdí že je to spása.Já sám to dělám jako koníčka pro zábavu.Ale ty argumenty jsou pořád dokola stejné.Kolik energie stojí vytěžit ropu, pak přepravit do rafinérky a uvařit z ní ty 4 litry nafty, přepravit na čerpačku, aby spořílek mohl vzít na tlapku igeliťák a z pistole natankovat.A to zcela bez emocí
lubomirz píše:strucne k tomu ze ho nikdy netreba nabijat : vies, ja ked pocujem ze STRASNE NALOZENY HORE KOPCOM ma mensiu spotrebu nez prazdny dole kopcom
ota píše::D Prvně popsaný Járou da Cimrman
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků