Řekl bych, že jako čistý ostrovník nemohu hlasovat, nenachází se odpovídající odpověď, protože mou spotřebu FVE nepokrývá ze 100 procent. Myslím že DS není nic zvláštního, o nic zvláštnějšího než centrála, nebo jakýkoliv jiný zdroj, jiný než FVE. Zkrátka FVE nikdy nebude 100 procentní, takže čistý ostrov v podstatě neexistuje. I já nemám čistý ostrov. Mám záložní zdroj, tedy svou vlastní elektrárnu, která ale není obrovská ale malá a má výkon ne několik MW ale jen 1kW. A to v podstatě jen kvůli tomu, že realizace přípojky by v mém případě stála 100 000, navíc by ani nebyla povolena, a centrála stojí 2000 a povolovat se nikoho nepotřebuju. Distribuční síť je vlastně kabel mezi centrálou a dobíječem. Co tím chci říct? Že nevidím rozdíl mezi mnou a dalšími poloostrovníky. Jen v tom, že platím za dodatečnou energii někomu jinému, tedy na benzince místo na čezu/eonu/pre, jinak rozdíl nevidím. Takže bych vlastně měl hlasovat pro méně než 100 procent, ale zase nejsem na DS. Jak tedy hlasovat ?

Taková moje úvaha

Jsem poloostrovník, nebo ostrovník?
Čím je tedy vlastně definován 100 procentní ostrov? Ten, který má jen FVE, baterky a regulátory a žádnou zálohu? To je ale sebevražda pro baterky

Ne ostrov

Tedy samozřejmě jak pro jaké. Pro olověné určitě.
Edit: zajimalo by me jak to vidi zdejsi druhy (polo)ostrovnik Karel.

jestli se citi jako ostrovnik, nebo jako poloostrovnik, protoze taky ma svou malou fosilni zalohu.