Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50

Souhrn tématu

Wi-Fi modul s čipem ESP32 umožňuje vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50 přes VE.Direct port. Modul nabízí Wi-Fi připojení k domácí síti, podporu ESPHome s webovým dashboardem a možnost napájení přímo z VE.Direct nebo USB. Výhodou je také galvanická izolace pro ochranu regulátoru a jednoduchá integrace bez nutnosti programování či pájení.
kolar28
Reputace:0
Lokalita: Bulharsko
Systémové napětí: 24V
Lokalita:BulharskoSystémové napětí:24V

Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50

Nový příspěvek od kolar28 »

Zdravím komunitu,
sháním hotový, oživený a naprogramovaný Wi-Fi modul s čipem ESP32 pro vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50.
Původně jsem zvažoval monitoring přes Wi-Fi kameru namířenou na displej, ale rád by měl přístup ke všem datům naráz (napětí baterie, výkon panelů, stav nabíjení). Chtěl bych se vydat cestou hotového řešení, jelikož sám se do pájení a programování pouštět nechci.
Moje požadavky na modul:
• Konektivita: Wi-Fi (připojení k domácí síti).
• Rozhraní: Propojení do VE.Direct portu regulátoru (ideálně včetně kabelu).
• Software: Ideálně systém ESPHome s integrovaným webovým rozhraním (dashboardem), abych mohl data sledovat v prohlížeči na mobilu/PC i bez složité integrace (případně možnost budoucího napojení na Home Assistant).
• Bezpečnost: Velkou výhodou by byla galvanická/optická izolace, abych neriskoval poškození regulátoru.
• Napájení: Ideálně přímo z VE.Direct portu, případně přes USB.
Pokud máte někdo tento modul postavený navíc v krabičce (např. z 3D tiskárny) a k prodeji, napište mi prosím do zpráv (PM) vaši cenu a možnosti doručení (ideálně Zásilkovna).
Předem moc děkuji za nabídky!
cipis
Moderátor
Reputace:1072
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:blízko BrnaSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:18+ kWp Kapacita baterie [kWh]:40+26

Re: Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50

Nový příspěvek od cipis »

Jen technicka, proc to nepostavis na Venusu a RPi? Nic nepajis, nic neprogramujes, jen nahrnes fw na karticku, strcis do RPi a pak pres VRM v mobilu nakonfigurujes.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.