Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru s 3D a 2D daty
Souhrn tématu
Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru využívá články LIFEPO4 EVE 314Ah MB31, GRADE A EVE MB31. Pro stažení jedné řady jsou použity čtyři tyče kvůli rovnoměrnému rozložení zatížení, což je spolehlivější než řešení se šesti tyčemi. Desky jsou složené ze dvou 18mm bukových překližek a mezi články je vložena cementovláknitá deska pro zvýšení ochrany a stability. Akumulátor je zatím připojený ke stávajícímu měniči pro testování.
- bobik600
- Reputace:9
- Lokalita: Klatovy
- Výkon panelů [Wp]: 1600Wp 1995Wp 1100Wp
- Kapacita baterie [kWh]: 7,2kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru s 3D a 2D daty
Ahoj
Dávám sem 3D a 2D data k mé baterii. Třeba to někomu pomůže, nebo díky místní kritice se to vylepší. Články jsou LIFEPO4 EVE 314Ah MB31, GRADE A EVE MB31. Zvolil jsem 4 tyče na stažení jedné řady, protože když jsem navrhoval stažení obou řad jenom přes dvě desky se 6 tyčemi, tak jsem se nemohl dopočítat síly na jednu tyč. Je to pak nosník staticky neurčitý a krajní tyče musí nést menší zatížení než prostřední. Ale je to o pár stovek dražší řešení. Desky jsou dvě slepené bukové překližky 18 mm, tedy celkově 36 mm. Dal jsem mezi desky a články také cementovláknitou desku. Tu jsem dal také doprostřed mezi články, což na návrhu není. Ta by mohla ochránit jednu řadu před druhou, když nějaký článek blafne a včas se to podchytí. Fotku realizace dám, až to trochu dokončím, zatím ji mám připojenou ke stávajícímu měniči na vyzkoušení.
Dávám sem 3D a 2D data k mé baterii. Třeba to někomu pomůže, nebo díky místní kritice se to vylepší. Články jsou LIFEPO4 EVE 314Ah MB31, GRADE A EVE MB31. Zvolil jsem 4 tyče na stažení jedné řady, protože když jsem navrhoval stažení obou řad jenom přes dvě desky se 6 tyčemi, tak jsem se nemohl dopočítat síly na jednu tyč. Je to pak nosník staticky neurčitý a krajní tyče musí nést menší zatížení než prostřední. Ale je to o pár stovek dražší řešení. Desky jsou dvě slepené bukové překližky 18 mm, tedy celkově 36 mm. Dal jsem mezi desky a články také cementovláknitou desku. Tu jsem dal také doprostřed mezi články, což na návrhu není. Ta by mohla ochránit jednu řadu před druhou, když nějaký článek blafne a včas se to podchytí. Fotku realizace dám, až to trochu dokončím, zatím ji mám připojenou ke stávajícímu měniči na vyzkoušení.
- Přílohy
Baterka_16kWh.zip- (110.95 KiB) Staženo 9 x
AKUMULATOR_16kWh_A3.pdf- (407.67 KiB) Staženo 25 x
- ElMa
- Reputace:0
- Lokalita: cc
- Systémové napětí: 48V
Re: Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru s 3D a 2D daty
chybí ti propojka mezi 8-9 článkem,
baxa dává 3 tyče bez pružin:
Asi to bohatě stačí, když si to dovolí i prodávat.
By mě zajímalo, nakolik to je tak přesně kompresované v kom.bat. (16 kWh vyhřívaných jde koupit s 10-letou zárukou za koncovou cenu okolo 47 500,- )
Na kolik tě vyšel materiál a čas?
baxa dává 3 tyče bez pružin:
Asi to bohatě stačí, když si to dovolí i prodávat.
By mě zajímalo, nakolik to je tak přesně kompresované v kom.bat. (16 kWh vyhřívaných jde koupit s 10-letou zárukou za koncovou cenu okolo 47 500,- )
Na kolik tě vyšel materiál a čas?