Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru s 3D a 2D daty

Souhrn tématu

Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru využívá články EVE 314Ah MB31 GRADE A a kombinuje dvě bukové překližky o tloušťce 36 mm se cementovláknitou deskou pro zvýšení ochrany. Pro stažení řad jsou použity čtyři tyče, což zajišťuje lepší rozložení zatížení než tradiční řešení se šesti tyčemi. Tento přístup zvyšuje mechanickou stabilitu a bezpečnost baterie, která je momentálně testována připojením ke stávajícímu měniči.
bobik600
Reputace:8
Lokalita: Klatovy
Výkon panelů [Wp]: 1600Wp 1995Wp 1100Wp
Kapacita baterie [kWh]: 7,2kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Konstrukce 16 kWh LiFePO4 akumulátoru s 3D a 2D daty

Nový příspěvek od bobik600 »

Ahoj
Dávám sem 3D a 2D data k mé baterii.
Bat16kWh.jpg
Třeba to někomu pomůže, nebo díky místní kritice se to vylepší. Články jsou LIFEPO4 EVE 314Ah MB31, GRADE A EVE MB31. Zvolil jsem 4 tyče na stažení jedné řady, protože když jsem navrhoval stažení obou řad jenom přes dvě desky se 6 tyčemi, tak jsem se nemohl dopočítat síly na jednu tyč. Je to pak nosník staticky neurčitý a krajní tyče musí nést menší zatížení než prostřední. Ale je to o pár stovek dražší řešení. Desky jsou dvě slepené bukové překližky 18 mm, tedy celkově 36 mm. Dal jsem mezi desky a články také cementovláknitou desku. Tu jsem dal také doprostřed mezi články, což na návrhu není. Ta by mohla ochránit jednu řadu před druhou, když nějaký článek blafne a včas se to podchytí. Fotku realizace dám, až to trochu dokončím, zatím ji mám připojenou ke stávajícímu měniči na vyzkoušení.
Přílohy
Pruziny.jpg
Baterka_16kWh.zip
(110.95 KiB) Zatím ještě nestaženo
AKUMULATOR_16kWh_A3.pdf
(407.67 KiB) Staženo 3 x