VRM Dashboard nativní názvy jak změnit

Souhrn tématu

Uživatel popisuje problém s přejmenováním nativních názvů položek v dashboardu VRM Cerbo GX, například AC Loads nebo PV Invertor, který ve skutečnosti slouží jako regulace bojleru. Přestože jsou názvy správně nastaveny v seznamu zařízení, v dashboardu se nezobrazují upravené názvy, což uživatele frustruje. Hledá zkušenosti a rady, zda je možné tyto nativní názvy změnit, protože podle dostupných informací jsou pevně dané.
stucel
Reputace:0
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6 kW
Kapacita baterie [kWh]: 14 kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

VRM Dashboard nativní názvy jak změnit

Nový příspěvek od stucel »

Ahoj, Po delší době, kdy provozuji ostrovní FVE 6kW ve smíšeném provozu, kdy síťovými přepínači přepínám provoz ve variantách 3kW do GROWATT, 3kW do BEL (na vodu), případně 2x3 do GROW, horní řada, spodní řada... tak jsem se konečně rozhoupal ke kroku dát to vše na GROWATT, odpojit BEL a bojler krmit přes relé Carlo Gavazzi se spínáním v nule regulací přes NODE_RED, USB/RS485 a analogovým převodníkem Waveshare na 1-10V a tím řídit relé. To by všechno nebylo tak zajímavé, i když jsem s tím strávil nějaký čas, jako to že nejsem schopen v Dashboardu VRM CERBO GX přejmenovat nativní názvy položek jako AC Loads, Essential Loads, atd. a zejména název virtuálního zařízení PV Invertor, který je ve skutečnosti Regulace bojleru. V Device list všechna jména zařízení jsou dobře a do Dashboard se nepromítnou. Že prý je to tam napevno?? Má někdo z vás zkušenost s přejmenováním nativních položek? Zkoušel už jsem všechno možné i nemožné a už mě pomalu chytá fantaz. Děkuji za nějakou radu. Ahoj