Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 27, 2023 4:03 am
Co podle Vás vlastně znamená ona soběstačnost?
dedo2 píše:a to druhé je astronomicky drahé a zároveň nesmyslné,píše fugas.Možete mi prosím odpovedat,hlavne na to posledné slovo.V čom je to nesmyslné,ked chcem normálne v chatovom domčeku žit,kde neni elektrika,voda,ba dokonca i nevybudovaná komunikácia,používat všetky vymoženosti novej doby,tak musím pre to niečo urobit,napríklad ja som si postavil ostrovný system-prezentoval ho tu na fore mixman a spolu s vybudovanou studnou som uplne sebestačný a čo je hlavné,ja som si postavil svoju elektráren na podmienky v zimnom období.A astronomicky drahé je pre mna,aj nové auto,televízia,práčka a ostatná elektronika,ktorá je v tejto dobe skoro nevyhnutnostou,ale ja sa vždy riadim obyčajným gazdovským rozumom-ak idem niečo kupovat a hlavne to boli komponenty do elektrárne,nastupila matematika-kupoval som menič-500ečiek/prestal som kupovat cigarety denne 3 ečka krat 30dní jhe 90 ečiek,takže za zhruba za 5,5 mesiaca šetrenia som si ho dovolil kupit,to isté vždy platí i nadalej,chcem kupit regulátor,prestanem chodit na niekolko mesiacov do krčmi a regulator je moj.Uplne jednoduché-čo poviete.Prosím,berte to,ako moj subjetkívny názor,nikoho som nechcel nejakým sposobom urazit.Dakujem dedo2.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků