Poznámka k zobrazování náhledu pdf
Souhrn tématu
Uživatel sdílí užitečnou poznámku k problému se zobrazováním náhledu PDF souborů v průzkumníku Windows, který se objevil od října 2025. Řešení spočívá v úpravě registru Windows pomocí připraveného .reg souboru, který je potřeba vytvořit a spustit. Po restartu počítače by se náhledy PDF měly opět zobrazovat správně.
- gupa
- Reputace:170
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Poznámka k zobrazování náhledu pdf
Možná to někomu pomůže.
Nějakou dobu se mi přestaly zobrazovat (asi říjen 2025)náhledy pdf v průzkumníkovi Windows. Nyní jsem našel změnu do registru který věc řeší.
Níže vypsané zkopírovat do nového textového souboru na plochu po kliku pravým tlačítkem myši. Při ukládání změnit koncovku z .txt na .reg . Po změně na .reg, poklepat tuto ikonu zobrazující příkaz do registru a spustit změnu. Restartovat.
Zdroj třeba tento: https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... -update-th
Nějakou dobu se mi přestaly zobrazovat (asi říjen 2025)náhledy pdf v průzkumníkovi Windows. Nyní jsem našel změnu do registru který věc řeší.
Níže vypsané zkopírovat do nového textového souboru na plochu po kliku pravým tlačítkem myši. Při ukládání změnit koncovku z .txt na .reg . Po změně na .reg, poklepat tuto ikonu zobrazující příkaz do registru a spustit změnu. Restartovat.
Kód: Vybrat vše
Windows Registry Editor Version 5.00
; Allow previews for files marked Internet Zone (ZoneId=3)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"180F"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
; Also allow under "Internet (Lockdown)" zone, in case Explorer uses lockdown policies
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"180F"=dword:00000000 3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!