Ecoflow River I - Lion bateria balancovanie

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o problémech s balancováním Lion baterií v power stanici Ecoflow River. Starší baterie s osmi sekcemi vykazují nestabilní chování při nabíjení a vypínání. Schémata zapojení nejsou veřejně dostupná, proto je doporučeno kontaktovat servis Ecoflow pro odbornou pomoc.
Majacik15
Reputace: 1
Lokalita: Východ SR
Systémové napětí: 12V
Výkon panelů [Wp]: 400
Kapacita baterie [kWh]: 1,2
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Ecoflow River I - Lion bateria balancovanie

Nový příspěvek od Majacik15 »

Mám otázku ohľadom batérie v power stanici Ecoflow. Dostala sa ku mne na opravu. Je staršia a sú tam ešte batérie Lion, tuším 8 sekcií som videl na videách z webu. Nemáte niekto k nej servisnú schému? Správa sa divne, neurčito pri nabíjaní, vypína pri rôznych hodnotách nabitia batérie. Predpokladám, že v najlepšom prípade sú batérie rozbalancované. Samotná funkčnosť je asi v poriadku, vstupy aj výstupy fungujú.
Panel ::pv:: 400Wp, baterka *batt* LiFePo4 -12V/120Ah, Mppt Epever 40A, menič Victron 375W, :write: meranie Mini Wifi Tapo 110.
Valdano
Reputace: 246
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ecoflow River I - Lion bateria balancovanie

Nový příspěvek od Valdano »

Schémata zapojení (DPS) výrobce stanic EcoFlow nezveřejňuje. Takže ty zřejmě nezískáte. Pokud to nezvládnete sám bez schémat tak zkuste oslovit servisní oddělení EcoFlow tel.: +420 463 358 710 jestli vám nějak neporadí.