Victron Phoenix 24V 2000VA a ATS (automaticky prepinac site)
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují možnost připojení klasického automatického přepínače ATS k měniči Victron Phoenix 24V 2000VA. Hlavním tématem je obava z nesynchronizace fází mezi měničem a sítí, která by mohla způsobit problémy při přepínání. Navrhuje se řešení s časovým zpožděním mezi rozepnutím jednoho stykače a sepnutím druhého, aby se předešlo nežádoucím efektům. Diskuze také zmiňuje alternativu v podobě originálního Victron přepínače, který zvládá přepnutí do 20 ms.
-
cz8pru
- Reputace: 2
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 2000
- Kapacita baterie [kWh]: 3
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Victron Phoenix 24V 2000VA a ATS (automaticky prepinac site)
Ahoj,
mel bych dotaz, zda-li k Victron Phoenix muzu na vystup zapojit klasicky ATS (dva stykace s interlockem a casovym rele).
Jen premyslim, co se stane, kdyz menic nebude sysnchronizovany a na vystupu zrovna bude na L=310V, N=0V a v siti bude L=0, N=310V (proste v protifazi).
Tj, je to ten samy pripad jako kdyz prehazuji zastrcku z jedne zasuvky do jine zasuvky kdy by byl otoceny L a N a udelal bych to v rychlosti par 10ms. Stane se neco?
Napada mne to ATS udelat se zpozdenim (prvni stykac z DS rozepnout - pockat - stisknout druhy stykac z invertoru).
Nebo se az prilis neceho bojim?
PS: nechtel jsem Multiplus 24V kvuli cene a nejsem si porad jisty aby nebyly pretoky.
Diky za dizkuzi
mel bych dotaz, zda-li k Victron Phoenix muzu na vystup zapojit klasicky ATS (dva stykace s interlockem a casovym rele).
Jen premyslim, co se stane, kdyz menic nebude sysnchronizovany a na vystupu zrovna bude na L=310V, N=0V a v siti bude L=0, N=310V (proste v protifazi).
Tj, je to ten samy pripad jako kdyz prehazuji zastrcku z jedne zasuvky do jine zasuvky kdy by byl otoceny L a N a udelal bych to v rychlosti par 10ms. Stane se neco?
Napada mne to ATS udelat se zpozdenim (prvni stykac z DS rozepnout - pockat - stisknout druhy stykac z invertoru).
Nebo se az prilis neceho bojim?
PS: nechtel jsem Multiplus 24V kvuli cene a nejsem si porad jisty aby nebyly pretoky.
Diky za dizkuzi
-
cz8pru
- Reputace: 2
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 2000
- Kapacita baterie [kWh]: 3
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Victron Phoenix 24V 2000VA a ATS (automaticky prepinac site)
Mozna jsem i nasel odpoved:
https://www.victronenergy.com/Manuals/f ... -rev03.PDF
Tam to Victron doporucuje s tim jejich prepinacem,kde to zvladaji do cca 20ms... to bych rekl, ze ty moje stykace budou i pomalejsi.
https://www.victronenergy.com/Manuals/f ... -rev03.PDF
Tam to Victron doporucuje s tim jejich prepinacem,kde to zvladaji do cca 20ms... to bych rekl, ze ty moje stykace budou i pomalejsi.