Growatt spf 5000 es + shelly pro 1
-
Davifi
- Reputace: 0
- Lokalita: Příbram
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13 000
- Kapacita baterie [kWh]: 11
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Growatt spf 5000 es + shelly pro 1
Zdravím všechny,
Mám doma dva growatty spf 5000 es v pal. zapojení. Chtěl bych pořídit relé shelly pro 1 na Din lištu a pomocí tohoto relé ovládat spínání bojleru a dalších zátěží, které chci spouštět až v určitou chvíli. Samozřejmě dá se to na dálku zapnout přes shelly appku, ale chtěl bych aby se to inteligentně řídilo pomocí nastavených pravidel. Je nějaká cesta jak by shelly relé mohlo vyčítat data přímo z growattu a potom podle pravidel spínat zátěž ?
Díky.
Mám doma dva growatty spf 5000 es v pal. zapojení. Chtěl bych pořídit relé shelly pro 1 na Din lištu a pomocí tohoto relé ovládat spínání bojleru a dalších zátěží, které chci spouštět až v určitou chvíli. Samozřejmě dá se to na dálku zapnout přes shelly appku, ale chtěl bych aby se to inteligentně řídilo pomocí nastavených pravidel. Je nějaká cesta jak by shelly relé mohlo vyčítat data přímo z growattu a potom podle pravidel spínat zátěž ?
Díky.
-
rva
- Reputace: 856
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Re: Growatt spf 5000 es + shelly pro 1
Obávám se, že takto ne. Snad pořídit ještě Shelly EM a tím měřit společný výstupní výkon paralelních měničů. A pak už by to mělo jít v Shelly Smart Control nastavit.
Samozřejmě možnosti řízení budou mnohem horší, než třeba přes Home Assistant.
Samozřejmě možnosti řízení budou mnohem horší, než třeba přes Home Assistant.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Davifi
- Reputace: 0
- Lokalita: Příbram
- Výkon panelů [Wp]: 13 000
- Kapacita baterie [kWh]: 11
Re: Growatt spf 5000 es + shelly pro 1
Co přesně potřebuju pro home assistant ? Co přesně koupit ? Na Alze jsem našel nějakou jednotku Green, ale vubec nevím co a jak.