Baterie 24V 375 Ah

Archiv ukončených inzerátů
formanej
Reputace: 0
Lokalita: Horní Police
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5040
Kapacita baterie [kWh]: 8400
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Baterie 24V 375 Ah

Nový příspěvek od formanej »

http://stroje.bazos.cz/inzerat/28488132 ... zdvihu.php
Zrovna jsem na to narazil a říkal si, že tady by to mohlo někoho zajímat.
1romeo1
Reputace: 11

Re: Baterie 24V 375 Ah

Nový příspěvek od 1romeo1 »

Stara čara ktorej sa potrebuje majitel zbavit nakolko nema kapacitu.Ak hu niekto predal zo zdvizky a potom este dalsi majitel pouzival a zistil,ze uz nema kapacitu tak sa mi zda,ze len somar da tolko penazi za staru čaru.Ta nema hodnotu ani 1000Kč
4,8kWp prifázovacia elektráren, 15,2kWp ostrov na ohrev TUV+kúrenie paralelne spojiteľný s 2,7kWp hybridom (5kW) s 14,4kWh LiFePO4(Pylontech) úložišťom. (Dohromady 22,7kWp v paneloch/94ks polykrištálov 60článkových)
goodbie
Reputace: 73

Nový příspěvek od goodbie »

mám stejný pocit na aukru jí prodává za necelích 10000Kč,prodáte někdo dobrou baterku pod cenou???asi né.
Pan Taum
Reputace: 25

Nový příspěvek od Pan Taum »

No ,je to rok výroby 2008, ve vozíku se mohla vozit tak 4 roky, přitom kapacitu určitě moc neztratila. Maximálně bude trošku zasulfátovaná, jak rok stála bez využití, ale to lehce spraví desulfátor. Važí 310 kilo a chce za ni 8 litrů > 26kč za kilo u baterie v použitelném stavu není zase tak moc.
goodbie

Pan Taum píše:
No ,je to rok výroby 2008, ve vozíku se mohla vozit tak 4 roky, přitom kapacitu určitě moc neztratila. Maximálně bude trošku zasulfátovaná, jak rok stála bez využití, ale to lehce spraví desulfátor. Važí 310 kilo a chce za ni 8 litrů > 26kč za kilo u baterie v použitelném stavu není zase tak moc.
ano je to sice rok 2008 ale pracoval li vozík hodně a baterie byla každý den vybitá tak za těch pět let je to více jak 1800 ciklů tak že má li za sebou min 1200 ciklů když se budu držet při zemi tak je téměř na pokraji svého života a navíc je to baterie PzS a ta do soláru není zrovna nejlepší oproti OPzS a dále jak jsem koukal je polská což jí asi také moc nepřidá.ovšem na nějakej ten pokus vhodná bude.
Davidm
Lokalita: Sušice
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 2400

Nový příspěvek od Davidm »

Ahoj,

Goodbie, 1romeo1: tak to teda ne, baterka jela ve vozíku ne nonstop, ale spíš míň. 4 roky, ne 5. Byla celou dobu provozu servisována Jungheinrichem, protože byla v jejich vozíku (nejen ve vozíku značky Jungheinrich, ale ve vozíku firmy Jungheinrich). Pak jsem ji koupil já. První 3 měsíce jela v normálním provozu na stavbě (stavím sám), takže poháněla přes 3kw měnič vrtačku, pily, brusky atd. Dobíjel jsem ji z centrály, protože na stavbě nebyl proud. No, pak jsem si mou blbostí odpálil měnič, takže jsem ji používal jen na svícení led páskama a vlastně i na pohon čerpadla na radiátory přes 200w měnič (čerpadlo mělo odběr cca 15-45w dle nastavení přepínače rychlosti).
Taky jsem ji dobíjel čas od času centrálou (když byla vybitá).
Takže tak k téhle baterce.
Prodal jsem to, protože sice dodělávám domek, ale rozhodli jsme se ho pak prodat a odjet žít někam jinam :-) No a taky že nejsou peníze na regulátor a na panely. A elektrika už je konečně zavedená. Takže mě do sestavení ostr. syst. nic netlačí.

Nemám důvod kecat. Proč taky. Vždyť po kratší době používání by se to stejně projevilo, kdyby bylo něco jinak.

Jo, může být "trošku zasulfátovaná", jak píše Pan Taum, to jo, protože jsem ji vybíjel vlastně jen hodně malými proudy (poslední rok a něco). Ale to není problém vyřešit - desulfátovat.

Jinak baterka je prodaná, tohle píšu jen proto, že se mi nelíbí, že hned někteří házejí soudy od boku a přitom o tom nic nevědí (myslím o historii té konkrétní baterky třeba).

Mějte se fajn

David
goodbie

to byla jen má ůvaha a trochu počtů,sem rád ,že jsem se tedy spletl ;) pak bylo docela škoda baterii prodat,ale kvůli stěhování se to asi dá pochopit.
atom
Reputace: 8

Nový příspěvek od atom »

Historie nikoho nezajímá, není to starožitnost. Jestli to jezdilo 4 roky * 250 dnů někde ve skladu, v 1, 2 nebo 3směném provozu a vozilo polystyrén nebo palety cementu, je mi fuk.
To co kupce zajímá je její aktuální kapacita. A tu by měl prodejce uvést a případně garantovat. Kdybych ji kupoval já, tak si ji budu chtít v tomhle případě na místě změřit, stačí 1,5hodiny při 100A a hned se ukáže. Jestli nebude mít ani 50% tak je to jen mrtvá váha.
2x Tristar / 26kWh v lithiu / 7,3kWp na střeše / 2xXTM-4000 / >38MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
Davidm

hm, nemám možnost změřit. Teda teď už vůbec ne, ale ani předtím jsem neměl - neměl jsem a nemám čím změřit a ani zátěž, která by cucala takovej proud. Nejezdilo to 4 roky * 250dní, to jsem už psal, že to jezdilo jen občas, byla to baterie používaná ve vozíku na místo vozíku servisovaného - tedy na zápůjčky.
David
goodbie

Davidm píše:
hm, nemám možnost změřit. Teda teď už vůbec ne, ale ani předtím jsem neměl - neměl jsem a nemám čím změřit a ani zátěž, která by cucala takovej proud. Nejezdilo to 4 roky * 250dní, to jsem už psal, že to jezdilo jen občas, byla to baterie používaná ve vozíku na místo vozíku servisovaného - tedy na zápůjčky.
David
a jaký byl důvod prodeje bateie z vozíku??likvidace??
Davidm

Ne!!! ale podrobnosti nebudu uvádět. Každopádně baterie je v pořádku. Však provoz ukáže.
knopis
Reputace: 6

Nový příspěvek od knopis »

Zdravím,
když to tady čtu tak jsem se zaregistroval abych se mohl vyjádřit...
Baterku jsem koupil já, že je ve 100% stavu nečekám (to bych si mohl koupit novou za úplně jiný peníz) ale velký + bylo
jednání prodejce - nic nezastíral, řekl vše co a jak, baterii dovezl a dokonce nabídl vrácení pokud bude baterie špatná... A toho si moc cením, fakt férové jednání !!!
Snad na rozjetí malého systému bude zatím vhodná, mám 8x 180W panel a 60A MPPT regulátor...tak uvidíme...
atom
Reputace: 8

Nový příspěvek od atom »

Dobij, změř, ať víš na čem seš. Možná to byla dobrá koupě, možná ne.
Jestli ta baterie bude jako jediná v systému tak patřičně omezit max. nabíjecí proud v regulátoru, protože 60A nabíjení nebude nejspíš dobře snášet.
2x Tristar / 26kWh v lithiu / 7,3kWp na střeše / 2xXTM-4000 / >38MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
knopis
Reputace: 6

Nový příspěvek od knopis »

jasně, soláry ještě nejsou na střeše takže baterku musím dobít nabíječkou.. dorovnám destilkou a někde půjčím nabíječku. Pán mi k baterce nabízel origo 30A nabíječku a já ji nevzal, nebyly peníze a teď mně to mrzí:(
Pak sestrojit nějaký zapojení pro vybíjení a pokusit se změřit kapacitu....A pak se uvidí
goodbie

Držím palce ať baterie funguje i když PzS není ůplně do solárního systému vhodná ale budiš na začátek na rozjetí solárního systému postačí ať se stavba podaří :write: :wood: :comp: :read: