Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 2:38 am
drama píše:Inu já jsem pak vhodné DC čerpadlo našel, ale nakonec jsem to kvůli dlouhé vzdálenosti udělal na 230V přes Gardenu 3000/4, která má příkon jen 650W.
SJM píše:Mohu se optat zda ve vašem výběru bylo též toto: http://www.cerpadla-shop.cz/akce-vyprod ... 0-662.html
Možná by pro ostatní mohlo být inspirativní, jaké DC čerpadlo jste vybral, i když jste ho nakonec nevyužil.
drama píše:Tak http://www.cerpadla-shop.cz/akce-vyprod ... 00-662.htm bych si nevybral, protože to dává moc malý tlak a asi by mě pak nefungovala pračka.
drama píše:Dešťová voda je na praní naopak úplně to nejlepší. Vzhledem k tomu, že je to v podstatě destilovaná voda její schopnost rozpouštět "špínu" je veliká.
SJM píše:K té poznámce o kohoutku s užitkovou vodou: jen obtížně je představitelná popsaná situace, pokud si dešťovkou nemyjete ruce. Obecně bych očekával užití užitkové vody na splachování WC, na úklid či na zalévání, jak jsem již uvedl - v takových případech by nedocházelo k opakovaným krátkým odpouštěním vody z kohoutku; při delším odpouštění vody by čerpadlo TQ200 nevypínalo, běželo by stále s nízkým výkonem. Z osobní zkušenosti znám provoz podobného čerpadla (domácí miniaturní vodárny) na pitnou vodu např. pro sprchu a umyvadlo.
SJM píše:Nevím do jaké výšky potřebujete čerpat vodu, ale uvedené čerpadlo TQ200 má tlak i ve výšce 15 metrů a TQ400 i ve výšce 25 metrů, to lze pokládat za dostačující pro rodinný dům. Zajímavá mi přišla právě ta nízká spotřeba 180W u TQ200 a 370W u TQ400 a s tím související nízké nároky na výkon měniče.
drama píše: Také ne každý uživatel vodovodu je ochoten ... čekat na napuštění vody rychlostí 5 l/min.
joseff píše:tomas:
Kdyz se zastavi privod vody a naleje se dopracky voda kyblem, nevyhodnoti to pracka tak, ze v ni jakoze zbyla voda z predchoziho prani a nevycerpe ji? Zda se mi, ze nase pracka (AEG) po spusteni praciho programu vzdy nejprve na chvili zapne cerpadlo a zkousi odcerpat zbylou vodu.
S nalevanim destovky do pracky mas osobni zkusenost? Jak se da zjistit, kolik vody je kyblem potreba nalit?
KarelSebela píše:Kdyby tě zajímalo něco konkrétně napiš. Protože toho je moc co by se dalo rozebrat. Skoro na vlastní vlákno.
Karel
Věci jako voda a lektrika jsem si již začal na svém klasickém domě testovat. Na střeše mam 1Kw panel. k tomu 180Ah 24V baterky LiFePo. 2Kw měnič a APC power switch.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků