Smartmetr CHINT DTSU666-ct uvnitř
-
- Reputace: 246
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Smartmetr CHINT DTSU666-ct uvnitř
Zdravím.
Smartmetr CHINT DTSU666 v různých variantách je u FVE docela populární, myslím.
Neměl jste ho prosím někdo otevřený?
Zajímá mě, jak to vypadá uvnitř. Jestli je to případně modifikovatelné.
Tedy jestli je to z nějakých běžných součástek a není tam jen nějaký zalitý asfaltový flek na tišťáku.
Jde mi o možnost úpravy rozsahu měření. A tedy o to, jak jsou realizované měřicí odpory u verze pro proudová trafa.
Jestli by bylo reálné je vyměnit za jiné.
Díky.
Smartmetr CHINT DTSU666 v různých variantách je u FVE docela populární, myslím.
Neměl jste ho prosím někdo otevřený?
Zajímá mě, jak to vypadá uvnitř. Jestli je to případně modifikovatelné.
Tedy jestli je to z nějakých běžných součástek a není tam jen nějaký zalitý asfaltový flek na tišťáku.
Jde mi o možnost úpravy rozsahu měření. A tedy o to, jak jsou realizované měřicí odpory u verze pro proudová trafa.
Jestli by bylo reálné je vyměnit za jiné.
Díky.
-
- Reputace: 199
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Smartmetr CHINT DTSU666-ct uvnitř
Než se hrabat v uzavřeném produktu tak spíš mrkněte na nějaké projekty OpenSource Smartmetrů jako třeba viz tento odkaz, který je založen na ESP32 s modulem JSY-MK-194G pro obousměrné měření spotřeby, který se volně prodává. Tady je podrobnější info k tomu zmíněnému modulu od výrobce.
-
- Reputace: 246
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Díky, je to taky varianta.
Mně jde o to, že mám fungl nový CHINT DTSU666-ct s trafy 200A/5A.
Ale z rozměrových důvodů jsou pro mě ta trafa nepoužitelná. Jsou pěkná, otevírací, ale nevejdou se mi do rozvaděče.
Takže tam potřebuju použít nějaká menší trafa, ale ta mají většinou vyšší převodní poměr a sekundár na mnohem menší proudy.
Tak než mít v šuplíku zbytečný pěkný CHINT, víc by se mi líbilo ho kuchnout a poladit na nižší proud sekundáru měřicích traf.
Ono by to teoreticky fungovalo asi i beze změny, ale přesnost bude zřejmě malá.
Ten měřák je přelepený. Tak do toho nechci lézt dřív, než zjistím, jestli je aspoň nějaká šance to poladit.
Mně jde o to, že mám fungl nový CHINT DTSU666-ct s trafy 200A/5A.
Ale z rozměrových důvodů jsou pro mě ta trafa nepoužitelná. Jsou pěkná, otevírací, ale nevejdou se mi do rozvaděče.
Takže tam potřebuju použít nějaká menší trafa, ale ta mají většinou vyšší převodní poměr a sekundár na mnohem menší proudy.
Tak než mít v šuplíku zbytečný pěkný CHINT, víc by se mi líbilo ho kuchnout a poladit na nižší proud sekundáru měřicích traf.
Ono by to teoreticky fungovalo asi i beze změny, ale přesnost bude zřejmě malá.
Ten měřák je přelepený. Tak do toho nechci lézt dřív, než zjistím, jestli je aspoň nějaká šance to poladit.
-
- Reputace: 199
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Dle mého názoru uzavřená měřidla jako je třeba ten CHINT DTSU666-ct nejsou moc vhodná ke kutilským úpravám a pro kutilské úpravy něčeho takového bude zřejmě jen minimum informací pokud vůbec nějaké. Modul JSY-MK-194G je vysloveně určen pro použití v různých kutilských projektech. Data poskytuje protokolem Modbus-RTU. Dodává se s menšími měřícími trafy do 100A což by vám mohlo stačit. Pokud máte nový CHINT DTSU666-ct a nevyhovuje vám, tak si myslím, že bude vhodnější ho prostě prodat a pro kutilské účely jít do něčeho co bude víc kutilsky přívětivé jako třeba již zmíněný modul.