Pavel111 píše:Fazole-agituješ tu jako dealer Fosty.Myslím si obecně,že velké rozdíly mezi distributory energie nejsou.Je to vše záměrně tak neprůhledné,je to jedna pakáž.Sám mám smlouvu s Centropolem,ale nikomu bych toto rozhodně nedoporučoval potažmo nevnucoval.Byli tu u nás a více lidí ukecali,ale vyplatí se to jen těm,co mají vyšší odběr,jako např.já.Normální domácnosti díky vyššímu paušálu moc neušetří.Nějakým dvanácti uspořeným stovkám jen tak(u Fosty),na to můj selský rozum nevěří.Ani u Centropolu nemám "slevu zadarmo"přestože se chlubí garancí nejnižší ceny SILOVÉ elektriky na trhu.Souhlasím s Abramsem,je také můj sen je všechny poslat do pihele,ale zatím je to trochu finanční luxus.Přesto také doufám,že jednoho krásného dne budu moci přeštípnout kabel od nich do baráku.
Myslím,že stačí ještě chvíli počkat,až technologie FVE včetně zpracování na upotřebitelný formát(230V,50Hz)bude aspoň trošku spolehlivější a účinnější a pak se i já velmi rád připojím do obce ostrovníků!
Zdravím ,
je to tu sice trochu OT , ale patří to k věci .
Distributoři el. jsou v mnohém podobní benzínkám - pevně stanovené daně alias regulovaná složka + cena komodyty na trhu + v poměru k tomu relativně malá marže . Jenže disributoři el. nemůžou ošulovat pančovanou el. jako čerpadláři , takže rozdíly jsou tím pádem marginální . Jak píše Pavel111 , jen obkecávaj , zamlžujou a případně přešibovávají čísla

Pávě u malých společností lze očekávat vyšší ceny kvůli poměru zisků a nákladů ... .
Elektronům zdar