Chyba DC čerpadla kotle

DC i AC čerpadla, ponorné, nízkotlaké, vysokotlaké, oběhové, domácí vodárny, atd...
JML...
Reputace: 6

Chyba DC čerpadla kotle

Nový příspěvek od JML... »

Zdravím všechny,
Léta provozuji ostrovní systém (12tou sezonu), i zde na mypower prezentovaný, doteď zatím žádný problém se spotřebiči.
Až teď kdy jsme v RD vyměnili plynový kotel za nový kondenzační Bosh 8700iw, který má DC oběhové čerpadlo (Grundfos UPM4L), které mění otáčky dle výkonu a spotřeby. Po roztočení se, po chvilce se zastaví a hlásí chybu (blikající červený trojúhelník na čerpadle).
Vyzkoušel jsem různé jednostupňové i vícestupňové odrušovací filtry, bez úspěchu. Čerpadlo bez chyby pracuje na distribuční síť. Pokud je domácnost přepnuta na FVE (ostrov) a jede kompresor lednice, tak kotlové čerpadlo pracuje, nebo pokud je jen pračka v zásuvce (volič programu na OFF) tak také čerpadlo pracuje bez chyby, pokud však lednici s právě pracujícím kompresorem odpojím, a nebo odpojím pračku ze zásuvky, tak spadne čerpadlo do chyby.
Připadá mi, že tyto dva spotřebiče s indukční zátěží nějak "filtrují/kompenzují" ostrovní síť. Další DC čerpadla např v mořském akva pracují OK a je jim jedno v jakém režimu domácnost je.
Dovedl by někdo poradit jak tento problém vyřešit?
Díky!
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
rva
Reputace: 765
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chyba DC čerpadla kotle

Nový příspěvek od rva »

Pokud to jde, tak bych zkusit elektrárnu přenastavit z 230V na 220V. A ještě si ověřil, že mám správně výstup z elektrárny. Tedy že je N uzemněno.
betmen
Reputace: 126
Lokalita: nedaleko od Trencina
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
Kapacita baterie [kWh]: 9,6

Nový příspěvek od betmen »

skus uzemnit vsetky trubky co vstupuju/vystupujú do kotla ak ich nemas.
uz som sa stretol s prípadom, ze na potrubi vznikal rozdiel potencialu voci PE zo zasuvky a kotol padal do poruchy modulácie plameňa.
pospojovanie na EPS pomohlo.
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 60Ah LiFePo + 75Ah olovo
gupa
Reputace: 148
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

Ten postup šroubovákem č2, to nepomůže? Píše to návod. Možná vyschl nějaký elektrolytický kond uvnitř čerpadla je to horká věc, ale zase je to nový kotel. Druhá věc je rušení, možná pomůže hliníková izolepa na PWM kabel a tu omotávku uzemnit.
Přílohy
upm4.pdf
(4.11 MiB) Staženo 17 x
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz
kodl69
Reputace: 990
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE

Nový příspěvek od kodl69 »

Pokusně bych zapojil ten kotel na online ups s dvojí konverzí. Stačí někde půjčit. pokud to bude fungovat, tak zkusit oddělovací trafo. ono je otázka, co v tom čerpadle asi je. Ale podle značky tipuju nějakou zbytečnou chytrost... A nebo je v návodu bod 2: zahodit a koupit jiný, ale to může dělat to samý...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.