BMS pro VW 8S3P

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
kesu
Reputace: 0
Lokalita: Kladno
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 50
Kapacita baterie [kWh]: 140
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

BMS pro VW 8S3P

Nový příspěvek od kesu »

Dobrý den,
předem se omlouvám, jestli se to tu už řešilo. Dostaly se ke mně do dílny 2 moduly VW 33V hádám 8 článků v sérii po 3 paralelně. Přemejšlím co s nima, možná by se mi hodily 3 kusy do nakladače. Nejdřív je ale chci nějak vyzkoušet, mám z nedokončené kogenerace prozatím plonkové 3 10kVa Multiplusy. Takže mě napadlo dva moduly do série a to by ten jeden victron mohl na 66V dokulit. Otázkou je, jak to zaprvé oživit a za druhé balancovat? Existuje nějaké plug/play řešení nebo budu muset dovnitř a nabastlit tam něco jako

https://jikongbms.com/product/jkbms-b2a ... o-battery/

?

Moc děkuji za radu
Martin
Aldron
Reputace: 3
Lokalita: Rožňava
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7600
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: BMS pro VW 8S3P

Nový příspěvek od Aldron »

Minule som našiel v ponuke nejaké VW moduly(tuším z ID3) a tak som hľadal video, čo sa s tým dá robiť. Chlapík to rozrezal flexou, aby sa dostal dnu, ale robil len rozborku zjavne bez úmyslu, zložiť to späť. Inak ten ponúkaný modul bol zjavne OK, ale mal odpálenú poistku na vývode pre balancovanie medzi dvomi článkami. Dostať sa k nej by bol asi celkom problém, nakoľko ten box je zrejme zvarený. Neviem ako je to v tvojom prípade. Použitie Jk-bms by nemal byť problém, keďže sa v pohode dá nastaviť na LiIon, len pozor na balancovacie prúdy. Ten ID3 modul mal tuším poistky 200mA. Neviem ako je to v tvojom prípade, ale rozhodne si to prever. Ak budú tie prúdy také nízke, tak kúp radšej bms z nižším bal. prúdom. Sú lacnejšie. Prípadne bms s pasívnym balancérom. Tie majú prúdy okolo 100mA, čo by malo stačiť. Na pripojenie bms je dobré mať origo konektor k modulu. Použité moduly väčšinou ponúkajú aj konektormi. Prvé čo by si mal urobiť je premerať napätie jednotlivých článkov na tom konektore. Ak na niektorom vývode nenameriaš nič, tak je pravdepodobne odpálená tá poistka. To zistíš ak odmeriaš napätie tých dvoch článkov pripojených k tomu vývodu spolu a nameriaš napätie rovné dvom sériovo spojeným článkom.
Ostrov 7,6kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 15kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant