Battery Box DIY
Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
-
- Reputace: 10
Battery Box DIY
Mam v planu presazet svoje starsi lifepo4 do nejakych standardizovanych boxu a zaroven pak ve stejnem designu pokracovat pri rozsirovani. Jde mi z duvodu mista hlavne o to, aby sly boxy dobre stohovat na sebe.
Jake mate zkusenosti s boxy, ktere si sami plnite?
Jake mate zkusenosti s boxy, ktere si sami plnite?
-
- Reputace: 84
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Battery Box DIY
Používám boxy Seplos Mason DIY pro 280Ah. Jejich podstavec má nosnost 4 boxy na sobě - což nevím, jestli bych riskoval. Ale 2 boxy úplně v pohodě, včetně manipulace na kolečkách té základny. Podobně to mají i jiní výrobci. Na offgrid garage má ve videích min. 5 různých dodavatelů.
-
- Reputace: 34
- Lokalita: Pelhřimov
- Výkon panelů [Wp]: 1810
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Protože jsem nechtěl s boxem hýbat, tak jsem koupil tento regál:
https://www.ceskeregaly.cz/regaly-s-kov ... ce-pozink/
Police udrží prý 120kg a celý regál 360kg.
Mají různé výšky i šířky, tak je možnost štosovat i víc aku.
Moje AkuBboxy od Mivvy váží každý cca 47kg.
No a pak jej upravil k obrazu svému - boky z plastového parapetu + dvířka z plexiskla.
https://www.ceskeregaly.cz/regaly-s-kov ... ce-pozink/
Police udrží prý 120kg a celý regál 360kg.
Mají různé výšky i šířky, tak je možnost štosovat i víc aku.
Moje AkuBboxy od Mivvy váží každý cca 47kg.
No a pak jej upravil k obrazu svému - boky z plastového parapetu + dvířka z plexiskla.
FE č.1 = 910Wp - Epever XTRA4415N = 24V (2x Victron GEL 12V/220Ah)
FE č.2 = 1810Wp - EPever XTRA4415N = 48V (2x Lion 51V/150Ah)
FE č.2 = 1810Wp - EPever XTRA4415N = 48V (2x Lion 51V/150Ah)
-
- Reputace: 980
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
ty boxy jsou jenom na EVE a pod plechový cca 300Ah, tj jestli máš winstony, nebo nějaký v tomhle stylu v plastu, tak jedině domácí tvorba...starsi lifepo4
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Reputace: 235
- Lokalita: Praha
Já si na 280Ah baterku vyrobil bednu z Cetrisu. Sice je bytelná, ale i těžká. Teď asi koupím tu čínskou hotovku. Zároveň jsem si z odpadu svařil podvozek pod baterky s PP kolečkama s nosností 400kg, abych s tím ohnivým peklem, mohl vyjet ven... 
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 294
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
LiFePo sama hořet příliš nebude. Ty naše cetrisové sarkofágy máme spíš jako psychologické berličky, než že by reálně byly k něčemu dobré. Horší by byl únik hořlavých, vysoce výbušných a některých dokonce i vysoce toxických plynů (vodík, oxid uhelnatý, metan). Než to vytáhneš ven, otrávíš se CO, takže výbuchem zničený barák už Tě fakt trápit nebude 

-
- Reputace: 235
- Lokalita: Praha
Vpohodě, nejdřív tam hodim sirku, jako průzkumníka.
Když se někde řeší plyny, tak si vždycky vzpomenu, jak jsem kousek po revoluci byl s partou na práci v rozvodně VVN a jeden kolega měl auto na plyn. Ve volný chvilce se rozhodl, že si doplní auto z 10kg PB bomby. Zapálil si cigáro, připojil bombu na auto a začal to ručně přečerpávat. A v nejlepším se mu vyvlíkla hadička z přechodky, ten propan začal tryskem unikat a on s tím cigárem v hubě chytal kmitající hadici. Tak rychle jsem za barák ještě neutíkal. Dodnes nechápu, že to nechytlo.

Když se někde řeší plyny, tak si vždycky vzpomenu, jak jsem kousek po revoluci byl s partou na práci v rozvodně VVN a jeden kolega měl auto na plyn. Ve volný chvilce se rozhodl, že si doplní auto z 10kg PB bomby. Zapálil si cigáro, připojil bombu na auto a začal to ručně přečerpávat. A v nejlepším se mu vyvlíkla hadička z přechodky, ten propan začal tryskem unikat a on s tím cigárem v hubě chytal kmitající hadici. Tak rychle jsem za barák ještě neutíkal. Dodnes nechápu, že to nechytlo.

10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 161
- Lokalita: Česká Lípa
A to může být taky i to poslední co uděláte.eman píše:V pohodě, nejdřív tam hodim sirku, jako průzkumníka.

.
-
- Reputace: 294
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Dálkový odpal automobilovou svíčkou by byl stylovější. Aktivovat by se to dalo třeba zvonkovým tlačítkem u branky...