Axpert MAX E 48V 11000W firmware 90V
Měniče Axpert
- ladacb
- Reputace: 0
- Lokalita: Hořice v Podkrkonoší
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8,4
- Kapacita baterie [kWh]: 15
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Axpert MAX E 48V 11000W firmware 90V
Jen se chci podělit s úpravou firmware pro měnič Axpert MAX E 48V 11000W
Hlavní problém byl se zaseknutím na 90 (100) V, při zatažené obloze. Výkon byl třeba 250 W, ale po resetu (odpojení a připojení) MPTT narostl na 1000w
Z tohoto důvodu jsem sondoval na různých zahraničních forech ohledně zlepšení. Dodavatel měniče prověřoval nejnovějsí firmware, ale ten jsem mel
Nakonec jsem se spojil s jedním pánem na fóru a ten mi poslal odkaz na stažení modifikovaného firmware, oprava záseku MPTT.
Přehrání probehlo klasickým USB kabelem na nabíjení telefonu (USB-A vs. micro USB), trvalo to cca 10 minut.
Po restartu již MPPT nabíhá hladce a výkon je při zatažené obloze o 70% vyšší. Předpokládám, že v zimních měsících to bude stěžejní !
můj Axpert měl verzi FW. 73.07 U1 + 12.28 non-twin
aktualizoval jsem pouze měnič z verze 73.07 na 373.63
Toto dělejte pouze pokud víte co děláte, jinak můžete umlčet váš měnič
Hlavní problém byl se zaseknutím na 90 (100) V, při zatažené obloze. Výkon byl třeba 250 W, ale po resetu (odpojení a připojení) MPTT narostl na 1000w
Z tohoto důvodu jsem sondoval na různých zahraničních forech ohledně zlepšení. Dodavatel měniče prověřoval nejnovějsí firmware, ale ten jsem mel

Nakonec jsem se spojil s jedním pánem na fóru a ten mi poslal odkaz na stažení modifikovaného firmware, oprava záseku MPTT.
Přehrání probehlo klasickým USB kabelem na nabíjení telefonu (USB-A vs. micro USB), trvalo to cca 10 minut.
Po restartu již MPPT nabíhá hladce a výkon je při zatažené obloze o 70% vyšší. Předpokládám, že v zimních měsících to bude stěžejní !
můj Axpert měl verzi FW. 73.07 U1 + 12.28 non-twin
aktualizoval jsem pouze měnič z verze 73.07 na 373.63
Toto dělejte pouze pokud víte co děláte, jinak můžete umlčet váš měnič