Nastavení DVCC v Cerbu pro Pylontech
Diskuze o regulátorech Victron
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Jičín
Nastavení DVCC v Cerbu pro Pylontech
Moc zdravím a prosím o radu. Předělal jsem po letech systém a vyměnil úplně vše. Baterie mám pylontech us2000c a CERBO. Nejdříve jsem "jel" na tvrdo bez propojení baterií přes data. Bylo mi doporučeno od člověka co jsem kupoval baterie nastavit nižší absorpční napětí. Pak jsem přes určité potíže rozchodil komunikaci baterie - Cerbo. Nicméně jsem bude četl, že je lepší absorpční napětí omezit. A tu jsem narazil na problém! Jediné co jsem našel v Cerbu je v DVCC nastavení zapnutí omezení nabíjecího napětí. Teď je na nastaveno na max 55, ovšem baterie ukazují limit 53,2. Kde ale sakra nastavit těch 51,7? Moc díky 
-
- Reputace: 339
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Nastavení DVCC v Cerbu pro Pylontech
toto by nefungovalo?
Limit managed battery charge voltage
https://www.victronenergy.com/media/pg/ ... cc70c38083
Limit managed battery charge voltage
https://www.victronenergy.com/media/pg/ ... cc70c38083
-
To je právě ono, nevím jestli toto napětí se rovná absorpčnímu. Jsem trochu za ta léta postižen olovem. Tam je to jasné 
-
- Reputace: 50
55V je na Pylontech strašně moc, to je tak akorát na to ty baterky zničit. Pylontech má jen pasivní balancery, a hodně slabé, komunikace s Cerbo je opravdu nutná. I když má baterka teprve 51V, jeden článek už může mít 3.6V
Návod na nastavení:
https://www.victronenergy.com/live/batt ... ch_phantom
Návod na nastavení:
https://www.victronenergy.com/live/batt ... ch_phantom
-
- Reputace: 339
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
v popisu tam pisou, ze kdyz toto nastavis, omezi to napeti na tuhle mez = vyssi napeti tam nebude. Chapu to tak, ze kdyz si BMS rekne min, bude min ale kdyz si rekne vic, omezi se to na tohle. A protoze pro lifepo4 je napeti bulk i abs stejny, asi ti to udela co chces. Po abs pak bms prejde do floatu a tam to snad bude jeste nizsi.
Ale pozor, ze to omezi napeti i treba pro balacing, tak jak tam pisou. Nevim jestli je potreba na to vubec teda sahat, to at ti povi nekdo kdo zna pylotech vic. Cekal bych, ze pylontech si tam neco naladil a s tema hodnotama je v pohode a ruci za to.
Ale pozor, ze to omezi napeti i treba pro balacing, tak jak tam pisou. Nevim jestli je potreba na to vubec teda sahat, to at ti povi nekdo kdo zna pylotech vic. Cekal bych, ze pylontech si tam neco naladil a s tema hodnotama je v pohode a ruci za to.
-
Když připojíš komunikaci mezi Cerbo a Pylontech, tak Victron Pylontech pozná, a automaticky to omezí na 52.4V
Jakmile nastavíš nižší hodnotu, než 52.4V, tak to bude respektovat (přesně jak píše @glottis). Ale ta hodnota ti sama nezaručí, že nějaký článek neustřelí nad 3.5V. Tomu by měla zabránit ta komunikace mezi BMS a Cerbo, kdy si BMS vyžádá omezení proudu do baterky (CCL).
Záleží ale i na tom, jaký firmware je v těch Pylontech baterkách atd.
Jakmile nastavíš nižší hodnotu, než 52.4V, tak to bude respektovat (přesně jak píše @glottis). Ale ta hodnota ti sama nezaručí, že nějaký článek neustřelí nad 3.5V. Tomu by měla zabránit ta komunikace mezi BMS a Cerbo, kdy si BMS vyžádá omezení proudu do baterky (CCL).
Záleží ale i na tom, jaký firmware je v těch Pylontech baterkách atd.
-
Moc všem děkuju za rady. Automatický nastavené napětí vidím u baterek 53,2. Omezil jsem max. napětí z 55 na 51.7. Uvidím co se bude dít. Ještě před změnou za absorpce (napětí 52.2) bylo nejvyšší napětí na článku 3.47. Pravda je, že bych do toho raději taky nevrtal, avšak zase bych rád aby baterie vydrželi déle než moje poslední olovo. Tedy novinka - olovo/uhlík! Po třech letech hotovo 
-
Kde vidíš " nastavené napětí vidím u baterek 53,2" ?
53.2 většinou baterky hlásí jako požadované nabíjecí napětí přes CAN. Jenže Victron to natvrdo omezuje na 52.4V
53.2 většinou baterky hlásí jako požadované nabíjecí napětí přes CAN. Jenže Victron to natvrdo omezuje na 52.4V
-
V Cerbu v přehledu zařízení když kliknu na Pylontech a parametry kde je CVL 53,2.
Ale jestli s tím ještě cerbo něco dělá.... Myslím ale, že při nějakém nabíjení jsem viděl, že napětí na baterkách dosahuje této hodnoty.
Ale jestli s tím ještě cerbo něco dělá.... Myslím ale, že při nějakém nabíjení jsem viděl, že napětí na baterkách dosahuje této hodnoty.
-
CVL 53,2 znamená, že baterka posílá do Cerba maximum 53,2V
Ale Cerbo samotné si hlídá limit 52,4V
viz ten manuál od Victronu, na který jsem tady posílal odkaz.
Ale Cerbo samotné si hlídá limit 52,4V
viz ten manuál od Victronu, na který jsem tady posílal odkaz.
-
Tak moc díky, funguje to skvěle. Omezuje mi to po nastavení v Cerbu na doporučovaných 51,7.
Jinak jsem zatím s přechodem na 48V a lifepo maximálně spokojen. Jen mně u měniče Victron a cerba trochu překvapilo něco z uživatelského pohledu. To ale pak dám si jiného příspěvku
Jinak jsem zatím s přechodem na 48V a lifepo maximálně spokojen. Jen mně u měniče Victron a cerba trochu překvapilo něco z uživatelského pohledu. To ale pak dám si jiného příspěvku
-
Ještě si dobře kontroluj, hlavně v závěru nabíjení, že Victron omezuje nabíjecí proud podle toho, co mu přikazuje Pylontech.
Tj hlídat si, že omezení CCL fugnuje správně.
Pylontech má jen velmi slabé pasivní balancery, takže je životně závislý na tom, aby to střídač omezoval správně. Jinak ti zahlásí overvoltage alarm a můžeš se rozloučit se zárukou.
Tj hlídat si, že omezení CCL fugnuje správně.
Pylontech má jen velmi slabé pasivní balancery, takže je životně závislý na tom, aby to střídač omezoval správně. Jinak ti zahlásí overvoltage alarm a můžeš se rozloučit se zárukou.