Můj ostrůvek Přešticko - přidání baterie
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
- NevericiTomas
- Reputace: 0
- Lokalita: 32600
- Výkon panelů [Wp]: 510
- Kapacita baterie [kWh]: 200
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Můj ostrůvek Přešticko - přidání baterie
Dobrý den. Předem hlásím, ačkoliv to bude hned zřejmé , jsem úplný amatér. Užívám pozemek , kde není , ani v dohledné době nehrozí připojení k el. síti. Poskládal jsem si podle ostrovní sestavy 3 x panel 170 wp ,Solární regulátor SOLARFAM PWM 12-24V/30A , měnič 1000 W čistá sinusoida a doplnil ( využil ) starou funkční baterii z náklaďáku PB 220 ah . Pro moje účely je vše dostačující , ale dostatečné je za 4. Mám možnost prakticky zdarma rozšířit "úložiště" o ještě jednu baterii stejné kapacity a druhu při zachování 12 V. Prosím o radu. Je to proveditelné bez nějakých škod ? Využívám toto cca 2 x týdně. 300 W bojler 6 l - nahřívá 30 min jen za slunečního svitu , TV cca 160 W max 1 hod , trochu nabíječka na tel a trochu led osvětlení. 12 V čerpadlo na vodu max 3 min za den. 600 W absorbční lednici mi to neutáhne déle než 20 min. Děkuji za radu
-
- Reputace: 128
- Lokalita: Praha 6
Re: Můj ostrůvek Přešticko - přidání baterie
Jestli myslíš, že ti sestava utáhne 600W po dobu 20 minut a při tom nic jiného znamená to, že baterka už to má za sebou. Takže otázkou je, v jakém stavu je ta druhá baterie, pokud opravdu v dobrém, tak bych je prohodil, pokud stejně mizerná zkusil bych je spojit. A nebude-li to dobré dal bych je do šrotu a pořídil nové. Otázkou je jestli při tom nepořídit místo olova Li-Fe, které tě prakticky přežijí.
Nemám rád tenhle stát.