Výběr hybrid střídače s asi 4 MPPT

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
Vl4d
Reputace: 0
Lokalita: Neratovice
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 10000
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

Výběr hybrid střídače s asi 4 MPPT

Nový příspěvek od Vl4d »

Vybírám hybrid on grid na síti čezu invertor pro max výkon PV cca 30kW.
Zatím mám dva kandidáty:
Sigenergy EC Energy Controller 25.0 TP
Deye SUN-40K-SG01HP3-EU-BM4

Sigenergy se mě líbí, že je to skládačka i s bateriema a může být be problémů venku, problém je, že má setup jen online přes aplikaci v telefonu a pro záruku chtějí aby to bylo online. Výhoda 2, že je to fakt UPS a přepne za 5ms.
Celkově mě přijde, že je to asi bezpečnější řešení co se týče HW, ale SW spyware zatím nejsem schopný překonat.

Deye má 4 MPPT at od těch 40k - alespoň teda z těch co jsou schválený pro provoz v čezu. Existuje na to krabice s bateriema, ale to je hrůza. Výhoda, že lze mít legálně mikro invertory přes generátor vstup. Takže fakt kapacita pro FV obří.
Nenašel jsem nikde seznam kompatibilních baterií a přitom to má nějakou komunikaci s BMS. Našel jsem pro ty menší střídače, ale tyhle větší co chtěj 160v-800v ne. Na nějakých stránkach, co nejsou deye jsem našel "DY-HV(160-800)-020", deye nefunguje vyhledávánía teda co jsem v čr našel na prodej kompatibilní s těma 40k, tak to je vše rack.

Otázka teda, asi by to mělo být do jiného tématu, nevím, jestli když má nějaký střídač míň MPPT a mám 4 naprosto různá pole panelů jestli se to nějak dá vyřešit. I když to asi bude horší než MPPT přímo v střídači.

A pak teda jestli existuje ještě nějaký jiný vhodný střídač pro moje použití, victron jsem se díval, že by potřeboval snad 15 různých krabiček, to je na mě fakt moc.

Plánuju ve výsledku 30kWp, ale v první fázi jen klasických 10. Připojení mám jako výrobnu do 50kWp.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek