veta ma asi znit:
"privedeni kabelu asi 170m na obecni naklady bylo touto obci zamitnuto pro nedostatek obecnich penez"?
A mel jsi v obci trvale bydliste resp. nezkusil jsi obci nabidnout ze si tam trvale bydliste premistis? Obce nemaj radi luftaky, jejich rozpocty jsou dle hlasenych obyvatel...
Kolik je tech 70k v procentech celkových nakladu resp. kolik chteli "autorizovane osoby"?
170 m vykopu to se da udelat i levne - kdyby slo o pole. Pozvu frezu polozim kabel, no ale třeba jsem naivni, jen placam. Také mam jeden pozemek kde je ruina a vedeni vzduchem uz bylo strzeno a po stejne trase vede VN vedeni, ale k transformatoru to je tak 200m. Myslim ze je také reseni se domluvit s "odbornou firmou" za mensi uplatek ze si to udelam sam a vyjde me to po tom poli rekneme na tech 70000,- i s uplatkem (kabel třeba CYKY 5x10 60A za 170/metr a zemni chranicka 10/metr) = okolo 30000,- + prace). Oni jen vyzadaji povoleni a muj kabel zkontroluji a pripoji, to nejde? Jasne je to trochu vyjednavani... Jde hlavne o to přes ci pozemky a jak slozity vykop, ale kabel 400V/60A/10mm2 pro 170 metru by mel bohate stacit a to se za ty prachy do max. 32.000,- da v pohode co jsem ted koukal na ceny (protoze me po také zajima)...
A kdyby obec dělala problémy tak reknu, ze si dam trvale bydliste jinam, když ji nevoni prijmy z mych zdanenych milionu a oni by si třeba dali rici ne?

Jako chtit za KAZDOU CENU aby mi obec zaplatila (mostek, pripojku, janevim co) zase nejde, ale zase nejake ústupky mohou udelat jiné. A kde neudelaji tam snad bydlet ani nechci.
A o tom prizpusobeni se situaci - jak uz jsem dřív naznacil, když přizpůsobit se da i vyzive bez pevne (fyzicke) potravy, tak jsem si jist, ze si lze zvyknout na vsecko, i na život bez elektriky. Me by teoreticky stacil iPad mini Cellular, vyrazeny Aku 46Ah a 2 panylky.
Minimálním nakladem je pak 2x rocne 200 Kc mobil CZ a mam mobilni pomaly net na cely rok a jesate musim 400 Kc protelefonovat

(jsem minimalista, testuji limity).