Solax X3 hybrid 4g a baterie triple 11,6 - nastavení baterie

Souhrn tématu

Uživatel hledá rady, jak správně nastavit baterii Triple 11,6 kWh ve střídači Solax X3 hybrid 4g 10kW, zejména pro zimní období, aby baterie neklesla pod kritickou mez. Popisuje použití režimů SelfUse, ForcedCharge a StopChrgDischrg v mobilní aplikaci a řeší problém s nechtěným vybíjením baterie i do sítě. Zajímá ho také možnost omezení maximálního vybíjení baterie v procentech během zimy.
bob143
Reputace: 0
Lokalita: Opava
Kapacita baterie [kWh]: 11,6

Solax X3 hybrid 4g a baterie triple 11,6 - nastavení baterie

Nový příspěvek od bob143 »

Dobrý den,

poradí někdo jak a hlavně kde nastavit v mobilní aplikaci baterie na střídači Solax X3 hybrid 4g 10kW. Potřebuji hlavně v zimních měsících, aby jsem si baterii nenechal klesnout pod kritickou mez. Našel jsem v apce záložku WorkMode a celý ro jedu na nastavení SelfUse. V zimě toho svitu neí moc a proto potřebuji změnit režim baterie. Včera mi klesla na 11% a proto jsem jí nechal v záložce Manual_x1g4 dobít přes funkci ForcedCharge a nabil baterii na 100%. Pak jsem dal funkci StopChrgDischrg s tím, že baterie zůstane nabitá a nebude se nic dít. Ráno jsem měl v nastavení aniž bych to měnil režim SelfUse a baterie byla po noci vybitá. Proto jsem to opět nabil přes ForcedCharge ze sítě na 100% dal zase StopChrgDischrg a sleduji to přes den. Baterie se nejen vybíjí do spotřeby domu, ale posílá energii do sítě. Nevím proč tomu tak je. Myslel jsem že funkce Stop zastaví vybíjení a nabíjení baterie. Nebo mám nechat trvale nabíjení ForcedCharge??

Dále bych se chtěl zeptat, jestli se dá omezit vybíjení baterie v % např, že si nastavím že mi to v zimních měsících nepůjde po 40% , 30% a podobně.