Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 3:44 am
JPT píše:To je zajímavé, že jeden 230Wp panel s mikroinvertorem vyrobí za jeden den 1,1 kWh a elektrárna Mypower 1880Wp za stejný den 3,7. To je ten mikroinvertor tak dobrý nebo je v nějakém měření chyba ?
JPT píše:To je zajímavé, že jeden 230Wp panel s mikroinvertorem vyrobí za jeden den 1,1 kWh a elektrárna Mypower 1880Wp za stejný den 3,7. To je ten mikroinvertor tak dobrý nebo je v nějakém měření chyba ?
JPT píše:Aha, tak to já myslel, že v těch tabulkách a grafickém přehledu Mypower je celková výroba jako kolik to doopravdy vyrobí a bral jsem to jako fakt, který ovlivňoval moje mínění o solárních elektrárnách. Jinak se v tom nevyznám, takže jsem z toho přehledu nepoznal, že se to někde omezuje a že je to vlastně jinak. Myslel jsem, že to má ukázat kolik to skutečně max. vyrobí. Když tu pak někdo kdysi psal, jak mu elektrárna vyrobí třeba 10kWh za den, tak jsem mu nevěřil, když přehled Mypower ukazoval třeba jen 2 kWh.
JPT píše:Aha, tak to já myslel, že v těch tabulkách a grafickém přehledu Mypower je celková výroba jako kolik to doopravdy vyrobí a bral jsem to jako fakt, který ovlivňoval moje mínění o solárních elektrárnách. Jinak se v tom nevyznám, takže jsem z toho přehledu nepoznal, že se to někde omezuje a že je to vlastně jinak. Myslel jsem, že to má ukázat kolik to skutečně max. vyrobí. Když tu pak někdo kdysi psal, jak mu elektrárna vyrobí třeba 10kWh za den, tak jsem mu nevěřil, když přehled Mypower ukazoval třeba jen 2 kWh.
mypower.cz píše:...to ze mam ted zapojeno 1880Wp v panelech je na stejne urovni jako by nekdo na cezu rekl, ze ma 16A jistic....
Pan Taum píše:Teď na červen si konstrukci s panelem podlož...
Pan Taum píše:Teď na červen si konstrukci s panelem podlož tak, aby panel měl úhel- sklon 15° od vodorovna. Na červenec úhel 17° a na srpen úhel 30°. Vyrobíš trošku víc elektriky oproti sklonu, který máš momentálně nastavený.
bert píše: No i tak, mi to pripadá dosť slabé (1100Wh / 230Wp = 4,78Wh/Wp).
Ja som dnes vyrobil cez regulátor 5,34 Wh/Wp.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků