Lineární pohon 24V
Souhrn tématu
Uživatel popisuje problém s lineárním pohonem 24V, který přestal jezdit jedním směrem, přestože je jednoduchý bez elektroniky. Po rozebrání zjistil, že příčinou byla uhnilá pružinka na kontaktu, která znemožňovala správný chod motoru. Fórum nabízí rady, jak rozebrat pohon a zkontrolovat koncové spínače, které mohou být zaseklé nebo znečištěné, což často způsobuje nefunkčnost v jednom směru.
-
Mogul
- Reputace: 55
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Lineární pohon 24V
Ahoj všem
Bohužel nejsem tak znalý všech elektro nuancí a tak bych rád požádal někoho erudovanějšího buď o menší radu, nebo aspoň vysvětlení.
Koupil jsem lineární pohon 24V, který jede při přehození polarity doleva/doprava. Asi klasický motor, na kterém není nic převratného.
Bohužel mě ale začal jezdit jen jedním směrem a já absolutně nechápu proč. Není tam žádná elektronika a dráty vedou přímo na uhlíky.
může mě prosím někdo vysvětlit, proč se toto stane? Jak to, že motor jede jen na jednu stranu? A dá se s tím něco dělat?
Kdyby tam byla nějaká elektronika, tak bych to snad i opravil, vyměnil něco, co by mohlo odejít, ale já tam po rozebrání nenašel absolutně nic ....
Poučte mě, ať jsem zase o trošku chytřejší
Odkaz jen pro představu.
Actuator
Díky.
Bohužel nejsem tak znalý všech elektro nuancí a tak bych rád požádal někoho erudovanějšího buď o menší radu, nebo aspoň vysvětlení.
Koupil jsem lineární pohon 24V, který jede při přehození polarity doleva/doprava. Asi klasický motor, na kterém není nic převratného.
Bohužel mě ale začal jezdit jen jedním směrem a já absolutně nechápu proč. Není tam žádná elektronika a dráty vedou přímo na uhlíky.
může mě prosím někdo vysvětlit, proč se toto stane? Jak to, že motor jede jen na jednu stranu? A dá se s tím něco dělat?
Kdyby tam byla nějaká elektronika, tak bych to snad i opravil, vyměnil něco, co by mohlo odejít, ale já tam po rozebrání nenašel absolutně nic ....
Poučte mě, ať jsem zase o trošku chytřejší
Odkaz jen pro představu.
Actuator
Díky.
-
Mex
- Reputace: 309
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Lineární pohon 24V
No tak to rozeber a podívej se.
Zřejmě tam budou nějaké koncáky, na které když najedeš, tak znemožní další pohyb stejným směrem.
Tak je možná některý z nich zaseklý a aktuátor si myslím, že je na dorazu.
Zřejmě tam budou nějaké koncáky, na které když najedeš, tak znemožní další pohyb stejným směrem.
Tak je možná některý z nich zaseklý a aktuátor si myslím, že je na dorazu.
-
Mogul
- Reputace: 55
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Lineární pohon 24V
Tak to skutečně bylo koncákem. Uhnilá pružinka na kontaktu. Bylo to vevnitř zamatlané vazelínou 
Už jsem objednal na allíčku a vyměním.
Už jsem objednal na allíčku a vyměním.