Victron a indukční zátěž

Měniče Victron
rva
Příspěvky: 3584
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od rva »

Pravděpodobně má prodejce schopného překladatele do češtiny.
Ta moje čínská má standard IEC_60309 standard
zástrčka 1f 32A
zástrčka 1f 32A
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
pibi
Příspěvky: 748
Registrován: ned led 01, 2023 6:17 pm
Lokalita: Východně od 3nce
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 14kWp
Kapacita baterie [kWh]: 28kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od pibi »

Myslím, že pozice plastového zobáčku, rozlišují se tím 400V a 500V zásuvky v průmyslu, aby se někdo nesplet. U nás na vesnici se používaly 500V s upilovaným, bo byly zadarmo.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
kodl69
Příspěvky: 7421
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od kodl69 »

0 45° pootočený kolíky měly zásuvky pro doly (neplynující, nedaleko od nás typicky uranový), kde bylo 3x600V. Sem tam někde se to najde i u nás. V průmyslu dycky bylo 3x380/220V , nově 3x400/230V...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
pibi
Příspěvky: 748
Registrován: ned led 01, 2023 6:17 pm
Lokalita: Východně od 3nce
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 14kWp
Kapacita baterie [kWh]: 28kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od pibi »

kodl69 píše: ned dub 14, 2024 8:35 pm V průmyslu dycky bylo 3x380/220V , nově 3x400/230V...
V našem průmyslu je u starých instalací většinou silový nn rozvod 3x500V IT (firma byla založena 1839) :D
Tehdy to poháněla pára, ale 28. 7. 1906 byl uveden do provozu první elektrický vratný pohon v Evropě.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
Pavel111
Příspěvky: 136
Registrován: pon bře 24, 2014 11:40 am
Lokalita: Čestice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11,7
Kapacita baterie [kWh]: 43
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od Pavel111 »

Dagus píše: ned dub 14, 2024 1:55 pm
Pavel111 píše: ned dub 14, 2024 1:07 pm 1f/32A zásuvku si neumím představit.To je nějaká stará poctivá?(keramická)Také jsem si udělal jednu silnou zásuvku přímo v rozvaděči elektrárny,v rozporu s předpisy.Ale umím s tím žít a jednofázová Wapka si jen vrní.
Je to běžná zásuvka/zástrčka jako se dělá 3f, tak je i modrá 1faz.
https://www.elfetex.cz/10-081-306-pce-v ... 8wQAvD_BwE
To znám,ale Wapka má normální zástrčku.Ne pro karavany...
11,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-43 kWh LiFe
cipis
Příspěvky: 4462
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od cipis »

Bosch WOT244578BY/1
Štítkový Pmax 2100 W, doporučená pojistka 10 A.

To krapet nekoresponduje s tím, co ukazuje elektroměr, asi o 200 W víc minimálně.
Nachomítnul jsem se u toho měniče, zrovna když běžela, to byly zvuky ... Po chvíli to vzdal a vypl se, MP5000 místo asistování přepla a krmila to sama.
Ten Phoenix se z toho vzpamatovával tařka několik minut a nanovo.

Přitom když se zapnou olejové radiátory, mikrovlnka, ..., všechno, a schválně to i vypínám a zapínám, tak to jede ok, MP5000 krásně asistuje, udržuje proud z Phoenixe do těch nastavených 7 A a všechno jede v pohodě.
Ale jedna pračka ráno a Phoenix je z toho paf do oběda ...

Podle těch zvuků, co vyráběl Phoenix, než vypl, tak je tam nejspíš triaková/tyristorová regulace (topení?).

Jak bude čas, tak na tohle kombo zkusím přepojit vytěžování do bojlerů (kde mi zase cokoliv navíc, než dvě spirály á 1 kW, přetíží 3 kW Epever), jak se to bude chovat.

cipis píše: pon dub 01, 2024 10:40 pm Ja na to kecani dal na vystup SDM630 a sleduji online ve VRM ten. A rozdily zajimave jsou ...

Jinak co se tyce zateze a zvladani motoru, tak musim zjistit, co ma mati v Bosch pracce. Protoze jaksi nefunguje power assist. A to ani kdyz ho nastavim na nizsi proud. Ale jen pri te pracce. Normalne jede 2kVA Phoenix, cokoliv pres 7 A pripne MP5000 a ten vesele asistuje. Mikrovlnka, varna konvice, vysavac pusteny zaraz s necim, co zere atd. Jen pracka zpusobi overload toho Phoenixu.
Přílohy
tmp-1713514183573_copy.jpg
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2206
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od gupa »

Může to být i triaková regulace sériového motoru. Lze to odlišit podle zvuku a probíhajícího programu co se právě děje. Napadá mne že tam může být i regulací paralelně více, což nevím co se děje v měniči když dostává takové rány odřízlé sinusovky.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Pavel111
Příspěvky: 136
Registrován: pon bře 24, 2014 11:40 am
Lokalita: Čestice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11,7
Kapacita baterie [kWh]: 43
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od Pavel111 »

Mně také nesouhlasí hodnoty VRM versus elměr.Elměr ukazuje víc.
Mám tu elmotory na hydraulice,systém drží,ale je zajímavé,že při zátěži na limitu,kdy ventily přepínají,tak mají (elmotory)jiný zvuk než na grid.
11,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-43 kWh LiFe
Pavel111
Příspěvky: 136
Registrován: pon bře 24, 2014 11:40 am
Lokalita: Čestice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11,7
Kapacita baterie [kWh]: 43
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od Pavel111 »

Pavel111 píše: ned dub 21, 2024 9:03 pm Mně také nesouhlasí hodnoty VRM versus elměr.Elměr ukazuje víc.
Mám tu elmotory na hydraulice,systém drží,ale je zajímavé,že při zátěži na limitu,kdy ventily přepínají,tak mají (elmotory)jiný zvuk než na grid.
Jen upřesnění-elměr ukazuje více než VRM při zátěži.Bez zátěže,kdy nic prakticky nejede,ukazuje elměr naopak méně než VRM portál.
11,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-43 kWh LiFe
Strejda
Příspěvky: 22
Registrován: pát lis 17, 2023 8:03 pm
Lokalita: Morava
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od Strejda »

Pavle, pro info, vyzkoušel jsem taky 3fáz MP2 5kVA na cirkulárku s motorem 5kW, ale do hvězdy (těch 5kW je asi do trojúhelníku):
když přitlačím na pilu do zastavení, VRM ukazuje 7kW, nespadne to, ani když zároveň nabíjím auto 10A 3fáz, tj dalších 7kW.
Subjektivně ale má pila menší výkon než na gridu. Na gridu je cca 232V, Victrony při zátěži jdou na 218V.
Ta pila je na cca 100m cyky 5x2,5.
Taky bych řekl, že 3fázový Victron systém nespadne na přetížení tak snadno, jako jednotlivý měnič.
Takže nevím...
Pavel111
Příspěvky: 136
Registrován: pon bře 24, 2014 11:40 am
Lokalita: Čestice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11,7
Kapacita baterie [kWh]: 43
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron a indukční zátěž

Příspěvek od Pavel111 »

No těch 100m cyky 2,5průřez odfiltruje určitě dost.Když jsem měl 30m prodlužovák k 7,5kW motoru,tak to bez rozběhu(hvězdy) zvládal v pohodě 14,8 A jistič.
11,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-43 kWh LiFe

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek