Bagr na FV
Souhrn tématu
Uživatel popisuje svůj zážitek s bagrem DH 0115, který původně běžel na benzín a byl před třiceti lety přestavěn na elektrický pohon kvůli zápachu. Po delší pauze bagr opět vytáhl a poprvé bagroval s využitím fotovoltaické energie. Bagrování není jeho živobytí, ale občas si rád užije domácí práce s tímto strojem, i když to není vždy ideální podmínka.
- Pavel111
- Reputace:13
- Lokalita: Čestice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16700
- Kapacita baterie [kWh]: 77
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Bagr na FV
Dnes jsem poprvé bagroval na FV.Je to zvláštní pocit.Bagr DH 0115 jsem si přivezl z fabriky nový v roce 1990.Byl na benzín,BrigghsStratton 8 hp.Před třiceti léty jsem ho předělal na elektriku.Z důvodu smradu,hlavně ve vnitřních prostorech.Zkrátím to-bagrováním se neživím,občas ho používám na takovéto"domácí bagrování".Dnes jsem ho vytáhl asi po dvou létech a ani mi zezačátku nedošlo,že bagruji na "veselou fázi".Nebyl to zrovna můj sen,bagrovat na sluníčko, kór když vytáhnu bagr jednou za uherák.Ale když to nejde jinak... 
16,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-77 kWh LiFePo4
- luge
- Reputace:40
Re: Bagr na FV
Jj suhlasim,fakt dobry pocit napajat to zo slunicka.Pavel111 píše: pát bře 15, 2024 5:49 pmDnes jsem poprvé bagroval na FV.Je to zvláštní pocit.Bagr DH 0115 jsem si přivezl z fabriky nový v roce 1990.Byl na benzín,BrigghsStratton 8 hp.Před třiceti léty jsem ho předělal na elektriku.Z důvodu smradu,hlavně ve vnitřních prostorech.Zkrátím to-bagrováním se neživím,občas ho používám na takovéto"domácí bagrování".Dnes jsem ho vytáhl asi po dvou létech a ani mi zezačátku nedošlo,že bagruji na "veselou fázi".Nebyl to zrovna můj sen,bagrovat na sluníčko, kór když vytáhnu bagr jednou za uherák.Ale když to nejde jinak...