Must 3Kw 24v Problém

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
bokser01
Příspěvky: 1315
Registrován: pon úno 07, 2022 2:43 pm
Lokalita: Okolí Pardubic
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7770
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od bokser01 »

Tak to přece jen bylo měničem... více jsem sázel na baterky :D Hlavně, že to jede
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,75kWp stringy 5s3P 200wp + 5s1P 150wp. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 4kWp stringy 2S4P 400wp bifacial + 2S1P 410wp Baterie 14,4KWh olovouhlik (6x JPC12-200), Celek tedy 7770Wp :yes:
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Tak toto jsem nečekal......

Je to stejný HW i stejný SW?.

No že by byl vadný to asi ne, ale možná špatně skalibrovaný a když nějaké čidlo hlásí nesmysl tak to cykluje.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Jo jsou to stejné verze a taky bych řekl buď nějaké špatné čidlo nebo ta kalibrace.Jinak dokud nebyly nabité baterky tak to šlo dobře.Jak bude víc slunce tak ještě pohlídám ty hodnoty,ale už teď jsem spokojený tak hlavně ať to vydrží.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak pánové další pokračováni.Stary měnič zabalen a čekal na odeslání k reklamaci a s novým maximální spokojenost až do dneška.Kolem 15,30hod zátěž kolem 350w a najednou tma.Tak jsem se odebral do sklepa a chyba 09.Kouknu do manuálu a chyba soft startu sběrnice.No tak teda restart a to samé.Odpojení od zátěže a opět.Odpojení všeho a po 30min opět restart zase nic.Tak měnič dolů druhy vybalit z krabice(ještě že nejsem tak rychlý v odesílání) přehodit a už maká.Máte nějaký nápad nebo zabalit a poslat.A to jsem věřil že to jsou držáky.
kodl69
Příspěvky: 7394
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od kodl69 »

??? Nějaký klony axpertu, to nemůže už z principu být spolehlivá věc. Mám na to svůj názor. Pokud v tom není pořádný trafo a mppt samotný neváží 4-6 kg, tak to nemůže být spolehlivá věc.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
PetrDubi
Příspěvky: 1333
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od PetrDubi »

Chyba softstartu sběrnice bývá u HV MPPT měničů většinou problém s tím, že došlo ke zkratu HV sběrnice a proto se nedá dosáhnout provozního napětí. Většinou to bývá když odejde nějaký tranzistor ve střídači na 230V. Ještě může být i problém v samotném softstartu, který při startu musí nabít HV sběrnici napětí přes 400V, ale v reálu to bývají většinou ty tranzistory ve střídači. Je to možná jedna z nejčastějších závad ještě s odpálením MPPT regulátoru.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
bokser01
Příspěvky: 1315
Registrován: pon úno 07, 2022 2:43 pm
Lokalita: Okolí Pardubic
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7770
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od bokser01 »

kodl69 píše:??? Nějaký klony axpertu, to nemůže už z principu být spolehlivá věc. Mám na to svůj názor. Pokud v tom není pořádný trafo a mppt samotný neváží 4-6 kg, tak to nemůže být spolehlivá věc.

"nešpinil" bych MUST... Mám 2ks od Mikela a makají perfektně. Jeden už skoro rok a půl a druhý od ledna, a to je nešetřím a ten starší jede často několik hodin na max výkonu MPPT a střídače. Hlavně nevím co furt máte s tím klonem Axperta... Jak kdyby Axpert byl něco víc... Je hromada lidí co má problém i s ním ale lidi z toho furt budou dělat "něco víc" :lol:
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,75kWp stringy 5s3P 200wp + 5s1P 150wp. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 4kWp stringy 2S4P 400wp bifacial + 2S1P 410wp Baterie 14,4KWh olovouhlik (6x JPC12-200), Celek tedy 7770Wp :yes:
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Přesně mám taky 2 kousky z toho jeden prošel zátěžovou zkouškou bleskem a odešla tam pouze komunikační deska - odpálený na ní USB řadič přes optočlený na hlavní desku přepětí neprošlo.

Prostě co s tím děláš? Fakt vadné 2 kusy? To by byla hrozná náhoda? Začal bych pátrat co máš blbě zapojeno, kde bude zrada.

Viz chyba 09 u mustu https://www.youtube.com/watch?v=-iCYL-gm3tE
Spálené tranzistory......

EDIT:

Prostě na výstupu to zkrat snese, ochrany to vypnou.

Takže nějaký zkrat na nějakém vstupu od panelů, baterky, nebo mezi nějakým polem baterky a něčím jiným či panelem a něčím jiným.

Osobně bych si někoho kdo se v FVE vyzná pozval aby na to mrknul, více očí více vidí, možná něco najde.....

Co bouřky a přepěťovky?
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
kodl69
Příspěvky: 7394
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od kodl69 »

ne, naopak, axpert není "nic víc" ale stejnej nízkonákladovej HF all in one, jako všechny víc nebo míň povedený klony se vším, co z toho plyne, viz problémy nejen v tomhle vlákně. Má někdo podobnej měnič deset let a víc v provozu? Snad jedině Abrams, a ten jeho není all in one.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2523
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od NOPARasito »

kodl69 píše:ne, naopak, axpert není "nic víc" ale stejnej nízkonákladovej HF all in one, jako všechny víc nebo míň povedený klony se vším, co z toho plyne, viz problémy nejen v tomhle vlákně. Má někdo podobnej měnič deset let a víc v provozu? Snad jedině Abrams, a ten jeho není all in one.
Mam 2 PIP4048MST v paralelu 2016, bez jakekoli udrzby.
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2523
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od NOPARasito »

hoja1 píše:Tak pánové další pokračováni.Stary měnič zabalen a čekal na odeslání k reklamaci a s novým maximální spokojenost až do dneška.Kolem 15,30hod zátěž kolem 350w a najednou tma.Tak jsem se odebral do sklepa a chyba 09.Kouknu do manuálu a chyba soft startu sběrnice.No tak teda restart a to samé.Odpojení od zátěže a opět.Odpojení všeho a po 30min opět restart zase nic.Tak měnič dolů druhy vybalit z krabice(ještě že nejsem tak rychlý v odesílání) přehodit a už maká.Máte nějaký nápad nebo zabalit a poslat.A to jsem věřil že to jsou držáky.
Kdyz se podivam do tveho podpisu tak je mnoho otazek.
Na kolik nabijis, jak casto se u tebe odpojuje zatez.
Protoze chyba 09 je jasna vec vystrilenych trandaku. Vetsinou odpojenim baterky a to klidne v radech ms.
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Prostě něco tam má blbě já jsem měl podezření na baterky.

1. měnič blblo nabíjení
2. měnič chyba 09

Co k tomu dodat.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Uživatelský avatar
NOPARasito
Příspěvky: 2523
Registrován: čtv črc 19, 2018 12:14 am
Bydliště: Vidiek, Trhanova Lhota

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od NOPARasito »

Soban píše:Prostě něco tam má blbě já jsem měl podezření na baterky.

1. měnič blblo nabíjení
2. měnič chyba 09

Co k tomu dodat.....
Podezření na baterky by sedělo.
Ale bez informací je to stejně takhle z hlavy těžko soudit.
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Prostě pokud ty baterky nekuchne a neudělá jednu s jednou bms tak se asi nehne.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
rva
Příspěvky: 3496
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od rva »

On má asi dvě 12 V baterie do série. Každá baterie má vlastní BMS, ale je ve hvězdách, jestli mají obě baterie stejné SOC - pravděpodobně ne, když se mezi nimi nebalancuje. Pak je možné, že jedna baterie bude přebitá a její BMS baterku odpojí.
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Tak tvrdil že tam má balancer HAněco hledat to nebudu.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Pánové já se přikláním k té variantě a při moji smůle s těma dvěma vadnýma měniči.Ten první jede bez problému ,jak jsem psal výše od února a až na drobnost s cyklováním při nabitých baterijích, po výměně za ten vadný zase šlape jak hodinky.Právě kolega má staršího Musta již druhy rok a nešetří ho proto to rozhodnutí.Baterie mám 3 páry po100AH tak nepředpokládám že by se odpojily všechny 3 páry a zrovna včera bylo zataženo tak nějaké přebíjení nehrozí a přetížení taky ne.Jo a měnič normálně dobíjí jen při startu invertoru to zacvrká a hodí chybu.Jo a pro Sobana mám pořád 2 baterky s BT bms a nic atypickáho jsem tam nevypozoroval a při mojí spotřebě se jenom poflakujou.
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Při startu tam nemá co cvrlikat!

Pouze při prvním startu mi hodil chybu, asi nějaký konflikt před nastavením.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
bokser01
Příspěvky: 1315
Registrován: pon úno 07, 2022 2:43 pm
Lokalita: Okolí Pardubic
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7770
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od bokser01 »

Soban píše:Při startu tam nemá co cvrlikat!

Pouze při prvním startu mi hodil chybu, asi nějaký konflikt před nastavením.

Kterou ti hodil? Mě ten starší hodil hned po montáži a prvním zapnutí chybu 04 tuším vysoké napětí baterie které na displeji lítalo až na 31V přitom baterie měli kolem 26V. Po resetu to hodil znovu, pak jsem uzemnil N výstupu a bez chyby a od té doby se to neukázalo, druhý novější toto neudělal, ale tam jsem N výstupu zemnil ještě před zapnutím
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,75kWp stringy 5s3P 200wp + 5s1P 150wp. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 4kWp stringy 2S4P 400wp bifacial + 2S1P 410wp Baterie 14,4KWh olovouhlik (6x JPC12-200), Celek tedy 7770Wp :yes:
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Taky to byla chyba kolem napětí baterie 04.

Pak už se nezobrazila nikdy. Tipuji že jak byly všechny kondenzátory bez proudu tak než něco naběhlo tak to trvalo déle a cpu z toho chtěl číst data dříve.
A nebo tam od výroby zůstala chyba napětí z testů které se resetlo až se vypnul a znovu zapnul.

Zda to udělaly oba už si nepamatuji, ale ten poslední určitě, jinak při startu vše zapojeno.

Později při montážích pokusech byly několikrát odpojeny a chyba se nikdy nezopakovala.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek