Must 3Kw 24v Problém

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Dobrý den pánové.Obracím se na vás s problémem s měničem Must 3KW VHM 24.Koupil jsem ho na radu kolegy kterému již poměrně dlouho jede ke všeobecné spokojenosti .Koupil jsem ho u MIVVY začátkem roku z nové dodávky.Nastavení mám stejné jako kolega a měnič jede jako drak.Problém nastává když dobije baterii tak sníží proud na nulu a pak začne vybíjet.Slunce svítí ale měnič nezatíží panely 2S6P na kterých je napětí 74v. Tak vytrvá třeba 3 až 5 minut a pak spustí nabíjení třeba 40A a pokryje spotřebu než stoupne napětí na baterii na 27.2 pak zase vybíjí až třeba do26,4V. Tak se to pořád opakuje.Je to měnič s novějším firmwarem v nabíječce.U jsem tady něco podobného četl ale byl to měnič na 48v. Nastavení jsem zkoušel měnit sbu ,bsu,sol i změny napětí ale pokud baterie není nabitá tak se chová v pohodě a zátěž pokrývá z FV +dobíji. Ale jak dojde k nabití tak začne uvedený problém.Zátěž třeba 300W a panely nezatížené a měnič vybíjí.Jo a nemam ho připojený k DS.Taky mne mate měření napětí které ukazuje nesmysly . o 0,8v. Dále nerozumím napětí baterie na nabíječce a napětí baterie na invertoru.Na nabíječi je 27.4V na invertoru 27.8V a na baterii 26.8V.Podotýkam voltmetr mám Voltcraft a je to ještě měřeno druhým nezávislým měřidlem.Je pravda že napětí na měniči ukazuje jako z tomboly ale nerozumím když dobíjí z FV že napětí na nabiječi je nižší než na invertoru.Jsou chvíle kdy se obě srovnají ale oproti baterii pořad rozdíl, proto se i při nastavování řídím jím.Proto se obracím na vás jestli nemáte podobný problém a jak to řešíte.Díky
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Co máš nastaveno jako baterii?

Já mám Li a bulk 27.6V a float 27.3V a zdá se mi to OK. (u Li to funguje jinak jak s USE)

Jinak jak nabíjí tak ty napětí taky nesedí a při velké zátěži taktéž, ale v klidu sedí.
Podle mě neřešit.

Podle mě tam máš jako baterii USE to je vhodné pro olovo.

Taky skoukni jaký proud máš nastaven? Zda se to neomezí zde.

Prostě nastav jako baterku Li a bulk 27.6V a float 27.3V jak se to bude chovat.

Jinak mám 2 kousky a OK.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
bokser01
Příspěvky: 1315
Registrován: pon úno 07, 2022 2:43 pm
Lokalita: Okolí Pardubic
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7770
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od bokser01 »

Moje MUSTY oba ukazují napětí špatně... Mám tam taky kolonku BATT a PV hodnota PV je vyšší než BATT průměrně okolo 0,5V Extra mě to nějak nevadí za klidu večer měniče ukecávájí s napětím o 0,4V což jsem si dokalibroval v monitoringu co se týče nabíjení nastavil jsem tak aby i když měnič ukazuje něco jiného, tak na baterii (měřeno na svorkách) bylo to co potřebuji.

Tohle co popisuješ se mi děje v měnší míře. Ale já mám ty MUSTY 2 takže oba nabíjí baterku, když baterka je téměř nabitá a není odběř, tak jeden z nich vypne relátkem panely a nabíjí pak již jen jeden měnič. Když se dostanu do stádia okolo 3A do baterie a jede odběr tak měnič tvrdí že si přicucává 30w z baterie přitom jí ale nabíjí.

Nemáš tam nastavenou prioritu baterku? Tedy nejvyšší priorita je nabíjet baterii? Já odjakživa používám že priorita je krmení výstupu a zbytek do baterky.
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,75kWp stringy 5s3P 200wp + 5s1P 150wp. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 4kWp stringy 2S4P 400wp bifacial + 2S1P 410wp Baterie 14,4KWh olovouhlik (6x JPC12-200), Celek tedy 7770Wp :yes:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

To je rychlost ani jsem s tím nepočítal. Postupně baterku mam use Lifepol4 flout mám 27.4 a bost 28 a napětí na článku mi nevystoupí na 3.42 podle bms proto jsem to napětí zvedal. Kolega co má ten starší tak mu proud klesne na nulu a pokrývá jen zátěž a spotřebu měniče. Já mám lbu ale zkoušel jsem vše a nic se nezměnilo.Proud a napětí měřím zvlašť a to přímo na aku a bočníkem proto vidím i menší proudy které Must neukazuje.Ted sedím u toho a slunečno baterie nabitá a začalo vybíjení. Na voltmetru pokles až na 26,4 tak zapnu klimu a připojí si panely a jsem 15A v plusu.Ten starý si panely vůbec neodpojoval.
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Ale pořád nevíme co máš nastavené jako baterku!

Nastav tam Li! Pak by to nemělo tak padat protože USE je počítáno na olovo a tam jsou větší poklesy při zatížení.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Mám lifepol 3,2V a myslel jsem že li jsou liony 3,7.Proto jsem dával use a nevím jak must ale třeba u Epevru co mám na 12v tam nastavení muselo být use kde teprve u něho šly měnit hodnoty napětí .Jo a mám 3*100AH. Jdu to teda zkusit nastavit ale teď nám přestalo svítit.Prozatím díky.
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Parametry bulk a float to bere jak je tam USE nebo LI. Vyzkoušeno.

Právě u USE aby se spustilo nabíjení znovu tak napětí musí klesnout pod float a netuším o kolik, kdežto u LI se to dobíjí daleko dřív reaguje na menší pokles.

U LI nabíjí nejdříve na napětí co je v parametru float pak to napětí drží dokud neklesne proud a pak to zvedne na napětí v parametru bulk.

U USE to zvedá na bulk pak čeká a potom přepne na float a bulk naskočí až to klesne zase pod float o jaký rozdíl netuším.
Naposledy upravil(a) Soban dne pát srp 18, 2023 6:14 pm, celkem upraveno 1 x.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak jsem nastavil Li vysvitlo slunce proud nabíjení se zvedl na 29A a držel dokud napětí na aku nestouplo na 27.4 a pak začalo vybíjení a slunce svítí a napětí kleslo na 26.6 a proud -8A.To jede lednice a tv s nějakou drobotinou.Tak bych řekl žádná změna.Pokud to bude dělat s plně nabitou baterkou tak bych to asi i strávil, ale mám strach o zimní měsíce kdy je třeba každá kapka energie a ne při sluníčku vybíjet baterie.Neumím anglicky tak nevím jestli v originál návodu nepíšou třeba že je to ochrana baterie ,ale spíš bych řekl že jí to neustálé cyklování bude vadit.Protože baterky jsou asi nejdražší položka systému tak se snažím je opečovávat.Teď jsem dostal vaši odpověď tak pokud dobře chápu tak čím menší rozdíl mezi boost a flout tak by ty výkyvy byly menší nebo ne?
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

U toho Li se divím mě to necykluje.

Jaké napětí máš nastavené u toho li teď v bulk a float?

Jinak u li je můžeš nastavit na stejnou hodnotu.

Jinak když to baterku vybíjí tak i na lcd to zobrazuje že z ní bere?

Samozřejmě napětí může klesnout a brát z baterky pokud panely nestačí.

Jaký proud máš nastaven a máš povoleno solární vyrovnávání proudu?

Večer ti napíšu které to jsou položky teď nejsem doma.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Tak jsem doma .......

Osobně bych to znovu vše nastavil.

Takže zmáčkni a drž tlačítko menu po tom co se zobrazí na LCD [dt] tak vyber šipkama KST a enter to udělá reset.

A pak nastav:

01 SOL
02 UPS
10 OSO
11 maximální nabíjecí proud co zvládá baterka
14 LI
17 27.6V
18 27.3V
19 21V (napětí větší než vypne BMS baterku)
20 24V
22 Ptd (pak ti nebude přeskakovat displej na jiné obrazovky)
28 SbE (solar power balance - zapnout !!!!)

Neuvedené položky nechat tak jak sou a musí to chodit.

Pokud ne pak jedině vše vypnout a odpojit i baterku a po chvíli znovu zapnout.
Pokud nepomůže pak se jedině kouknout pomocí PC co je ve skutečnosti nastavené v jednotlivých registrech toho měniče.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak teď mám podle mikela 1_SBU/17_27,6V/18_27,3V/19_24V/20_25V/21_25,4V.Solární vyrovnávání mám vypnuté. Dnes už to nezkusím,ale zítra to pohlídám.To že třeba panely nepokryjí spotřebu a on si přisaje to chápu ale on mi vybíjel baterku a přitom ty panely nezatížil,nebo dokonce odpojil relé panelu.Tak to nějakou dobu držel třeba při spotřebe 250-300W a po nějakém čase připojil relé a cpal tam i 60A.Proud nemám omezeny když jede trouba + něco tak to z panelu těch 80A dá.Jo a to vybíjení ukazuje i na lcd a kdyby to bylo do 5A tak to neřeším ale když si odpojí relé tak i -30A a to už mi vadí.Uvidím zítra a velké díky všem už jsem byl bezradný a teď nová naděje.Díval jsem se do manuálu co mám stažený z Mivvy a tam je u 17 Bulk Pokud je USER-DEFINED tak jde změnit Chybí tam Li .U 18 a 19už to Li je proto jsem nastavoval to USE.První jsem měl 12v s GC 1000 a tam to fungovalo s původním nastavením ale zase měl jiné mouchy a řval jako tur a padal do chyby. Přes zimu stačil ale pak zasáhla solaritída a bylo vymalováno.Teď jsem přečetl a zítra přenastavím a ještě jednou velké díky
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Hned tam vidím chybičku položka 20 a 21 se uplatňují když máš zapojen AC IN přepíná bypass a řídí nabíjení z AC.

Položka 20 se mi zdá zbytečně velká, ale pokud chceš šetřit baterku OK tak stejně i položka 19, ale ničemu to nevadí.

Ale položka 21 určuje kdy se to přepne na baterku a vypne nabíjení z AC tam bych u položky 21 nechal default 27V

I když máš položku 11 na 80A tak bych tu položku 28 na SbE zapnul zda to přece nebude mít nějaký vliv i když při 80A by to vliv už nemělo mít.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Moc dík a dnes jsem přenastavil a dám vědět jak se to chová.Ty položky vím že píšou v manuálu že pokud je dostupná síť ale už jsem se nedověděl co dělají nebo nedělají pokud ta síť není připojena. Opravím,a když už mám odborníka ve vlákně(čehož si nesmírně vážím) tak se chci informovat ohledně těch přetoku do sítě.Na 12V jsem zimu přežil s externí nabíječkou ale teď pokud nechci kupovat na 24V tak bych rád využil nabíječku v Mustu. Hodně jsem toho ohledně přetoku načetl na foru a jako se vším jedni že neumí a pak se najde někdo že zase může a celkové studováni je pak na prd. Protože mam elektroměr kde kolonka P je, proto jsem měnič raději nepřipojoval a prozatím mi síť nechyběla.Kdyby to ten měnič opravdu nedokázal tak bych ho připojil ,ale mám hrůzu z čezu. Panely mám na fasádě a když přišli na kontrolu HDS tak jsem jsem jim tvrdil že panely mám na ohřev vody tak se přestali zajímat.Proto bych nerad řešil nějaké nesrovnalosti.Měl bych ještě spoustu dotazů ale prozatím budu vstřebávat informace co jsem dostal a ještě jednou díky.
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

U tohoto přetoky nehrozí, jedině kdyby nastala nějaká chyba v SW či se uvnitř to relé zaseklo a podobně.

Teoreticky může přetok udělat režim SUB což tento měnič nemá.

Jinak ČEZ ti může vlézt na záda protože pokud nemáš elektroměr co měří v čase tak když ti naměří přetok tak ti nedokáží jak vzniknul a kdy.

Takže to chce akorát semtam skouknout elektroměr zda se v tom registru nic nenačítá a řešit to až když tam něco naskočí.

Prostě když se budou zajímat není to připojeno k síti.

Jinak přetok ti může udělat i nějaký 3f motor a podobně.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak info v 11:00 baterie nabité.Nastavení jsem opsal a napětí vystoupalo na 27.6V pak přešel na vybíjení které kleslo na 26,9V a 12A. To se udrželo tak minutu a obnovilo se nabíjení kolem 3A to se drželo tak 5 minut a teď napětí 26,8V a vybíjení a nabíjeni se střídá tak po 5 minutách kolem 8A. Zátěž je kolem 250W a teď jdu vařit tak uvidím co bude dál.Pokud to tak zůstane i při proměnné zátěži tak budu spokojený.Napětí chodí od 26,7 do 27.3V. Tak prozatím opět velké díky hlavně Sobanovi jo a díky za info o přetocích.
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

A teď jsi měl jako baterku nastavené LI?

Protože u Li by to mělo vystoupat pouze na 27.3V co je nastavené v float a pak by to mělo čekat až klesne proud a až pak by to mělo zvednout napětí na těch 27.6V.

Co máš v položce 21 ???? Teoreticky by na to neměla mít vliv ale nastav tam 27V

Nabíjení Olova - volba USE
Olovo nabijeni
Olovo nabijeni
Nabíjení li
Li nabijeni
Li nabijeni
Naposledy upravil(a) Soban dne sob srp 19, 2023 12:00 pm, celkem upraveno 1 x.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
bokser01
Příspěvky: 1315
Registrován: pon úno 07, 2022 2:43 pm
Lokalita: Okolí Pardubic
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7770
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od bokser01 »

Hele ale to co popisuje je asi běžné... Já si myslel že to je vlivem 2 měničů ale taky co jsem byl u měniče při nabité baterce mi skáče šipka z panelů do baterie a z baterie na výstup. Ale na to budou mít vliv ty 2 měniče protože se jeden předhání s druhým s nabíjecím proudem a různě "kmitají" Ať se podívá chvíli na displej jak se mu to chová. U mě to je jen otázka pár vteřin rozhodně nemám rozdíly napětí to je stále stabilní na urovni float.
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,75kWp stringy 5s3P 200wp + 5s1P 150wp. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 4kWp stringy 2S4P 400wp bifacial + 2S1P 410wp Baterie 14,4KWh olovouhlik (6x JPC12-200), Celek tedy 7770Wp :yes:
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Právě taky se mi zdá že mu to moc skáče obzvláště jak má jeden měnič s jedním mppt.
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak pánové uvařeno upečeno a při zátěži pohoda chodí to od 26,8V do těch 27,4V na mojím měření.Měnič mám nastaven na Li udělal jsem restart a jak poradil Soban tak jsem nastavil 17 na 27,6V a 18 na 27,3V 28 jsem povolil.Dokud byl odběr tak si to tak chodilo jak píšu a po vypnutí zátěže(zůstává lednice plus drobotina)se napětí ustálilo na 26,7 a vybíjí nějakých 150W okolo 5A.Jdu k měniči a 74v na panelech tak zapnu ohřívač a panely stáhne na 62V a ještě začne dobíjet.Musím uznat že je to nastavení lepší a i ty vybíjecí skoky jsou menší pokud to bude do 10A a rozpočítám to na 3 aku tak je to přijatelné a bude to asi vlastnost toho měniče. Je pravda že takto se to začne chovat až po dosažení těch 27,4v do té doby je to stabilní pokud teda není nějaká extra zátěž tu 21 zkusím a dam vědět.To jak píše Brokser01 že by to kmitalo to né prostě jak jsem psal dříve přestal zatěžovat panely a zátěž bral z aku i třeba 30A a tak vydržel i 5 minut a potom zpět nabíjení. Někdy i vypnul relé to mi teď nedělal ale měl pořád nějakou zátěž.Mám i regulátor Epever připojený k baterii ale ten dává jen východ a když začíná svítit na panely od Mustu tak je již vypnutý.Taky jsem myslel že to muže ovlivňovat proto ho mám teď vyplý. Teď 26,6 a vybíjí 5,44A.
Soban
Příspěvky: 3425
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Tak jsem rád že to pomohlo....

Teď to chce doladit ty parametry 17 a 18, pokud měnič měří o 0.2V méně tak tam připočíst ty 0.2V a podobně.

Jaký je úbytek na kabelech? To taky může dělat rozdíl.....
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek