Must 3Kw 24v Problém

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Baterky lcd mají přímo od výrobce a teď jedu na na aku s BT a nic neodpojují.Dopoledne svítilo a odběr stálý 250-350w 17 a 18 nastaveno na 27.5 a napětí opět vylezlo na baterkách na 27,9V proud 46A a na článcích i 3.495V to znamená že to napětí nedrží tak jsem šel a přepnul zpět na USE ale teď zamračeno tak nevím a hlídám.Dnes jsem měnič zaplatil tak čekám na dodávku jak rychle dorazí.Teď se dívám na lcd a napětí vylezlo na 27,6V 40A a přeplo do vybijení -11A napě tí spadlo na 27,1V. Tak Sobane v tom USE to vypadá že to reguluje, ale v tom LI to jede podle něčeho jiného i když ty hodnoty změnit jdou.Jo a nevím jestli používáte Solar power monitor tak se ptám proč jdou změnit třeba baterie ale nejde změnit nastavení napětí,to mě odkáže na nastavení na panelu.Teď 26,9V a proud -9A
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

U li se to taky řídí tím co je napsané v položkách 17 a 18.

Napětí co zobrazuje měnič neber v potaz, prostě měřák a změřit.

Jinak přes ten Solar power monitor jde nastavit vše i napětí, máš správnou verzi? Já mám 2.2.81. Download zde: https://drive.google.com/file/d/1tCAhFC ... sp=sharing

A pokud máš baterky s BT tak skontroluj zda jsou všechny články stejně !
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Právě že napětí stouplo na baterkách viděl jsem to na svém měřáku a články 3,5Vna desetinu sedí rozdíl je tak 15setin na článku a součtem mi to dávalo 28,2V proto jsem to přepnul napětí kleslo 27,5V a zase vybíjí a odpojil panely tak bych řek že se to horší tak vysoko napětí jsem ještě neměl.Když nemám brát v potas napětí na měniči podle čeho to potom nastavovat když bude přeměřovat o 0,5 tak s tím budu počítat ale teď si už dělal co chtěl.Sol. monitor mám stejnou verzi,ale když změním napětí tak mi to dole vypíše něco jako error please input number generál wiev nebo tak nějak přesně si nepamatuji a nesedím u něj,přihlášený jsem tak nevím musím to naklikat na měniči.
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Jak říkám nastavit to přes SW by mělo jít bez problémů.

Uživatel pro přihlášení je admin.

Otevři okno charger a skontroluj zda napětí sedí s oknem inverter.

Jinak nastavování přes displej měniče OK, ale nevěřit tomu co vypisuje jako aktuální stav to se rozchází, ale nastavené napětí v položkách 17 a 18 normálně drží.

Udělal jsi reset měniče jak jsem radil na úplném začátku? A skutečně se hodnoty přenastavily?
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Jak říkám přihlášeny jsem ale změním jen to co je v roletkách to se změní i v měniči ale když chci změnit desetiny v napětí tak mi to píše výše uvedené. Reset jsem udělal už několikrát a nastavuju od nova a u LI mi to nedrží horní napětí a stoupá až k těm 28V při USE to omezí a začne cyklovat. Zkusím ten USB kabel ale vím že kolegovi na tom jeho to taky nešlo tak to dělá tlačítkami.Když měnim hodnoty tak to zkontroluju na nb a sedí to.
Mikel
Schválený prodejce
Příspěvky: 969
Registrován: pát lis 01, 2013 11:41 pm

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Mikel »

Jako desetinou carku bude nutne pouzit tecku.
Pohodlný nákup značkových baterií a příslušenství na https://mivvy.mypower.cz/
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Zkoušel jsem obojí i čárku nechat jak u Epsolaru (tam to taky dělá problém) a prostě hodnoty nezměním musím naklikat tlačítkami na měniči.
Mikel
Schválený prodejce
Příspěvky: 969
Registrován: pát lis 01, 2013 11:41 pm

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Mikel »

hoja1 píše:Zkoušel jsem obojí i čárku nechat jak u Epsolaru (tam to taky dělá problém) a prostě hodnoty nezměním musím naklikat tlačítkami na měniči.
S teckou jako desetinou carkou to funguje normalne. Neni tam zadny problem.
Pohodlný nákup značkových baterií a příslušenství na https://mivvy.mypower.cz/
cipis
Příspěvky: 4287
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od cipis »

Já teda nevím, ale na Epeveru (a to jich mám 10 ks) jsem nikdy žádný problém tohoto rázu neměl. CZ lokalizace win, cz klávesnice (ne programátorská nebo ty další hovadiny).
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

Mě to funguje bez problémů, dokonce i z linuxu (tam akorát detekce USB kazí obrazovku) akorát jsem z linuxu nepřenastavoval hodnoty.

Ale jak psaly jediný problém v číslech bývá záměna tečky za čárku.

Jinak když změníš napětí pomocí tlačítek na měniči tak koukni v SW jak na záložku charger (je šedá ale funguje) a pak na záložku inverter zda ty hodnoty jsou v obou okýnkách stejné pokud ne nemusí mppt komunikovat s invertorem!

Tak stejně zda je tam i stejná volba baterie.

PS. Jdu udělat obrázky......
inverter
inverter
charger
charger
A poznatek v linuxu mi to tečku nevzalo psalo to chybu, ale jak jsem udělal čárku tak to hodnotu vzalo, ale na obrazovce ji pak zobrazí s tečkou.
Podle mě to bude souviset s nějakou knihovnou, prostě když to nebere tečku zadej čárku a opačně a musí to fungovat!

Jinak kabel používám USB 2.0 určený k tiskárně stíněný s feritem viz:
kabel3
kabel3
kabel2
kabel2
kabel1
kabel1
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Pokus
Pokus
Kabel pořeším až v pondělí teď jsem to byl vyzkoušet a nemazal jsem tečku jen jsem změnil poslední číslo na 6 pak zpátky na 5 a výsledek stejný Posílám fotku,ale zase mám něco s foťákem on zaostří a pak to zase rozmaže a vyfotí,tak po pátém pokusu už snad koukatelné.Tak jdu zkusit přidat tu fotku
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Jo a ještě koukám že ty máš nastaveno USE jinak když něco změním na pc tak se to změní i v měniči .Proto si myslím že komunikace tam je jen to nemění hodnoty ,ale ty zatržítka a roletky jo.Komunikace vytuhne jen když měnič najede do vyššího zatížení tak zamrzne.Po snížení opět reaguje ,ale to zkusím tím kabelem
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2187
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od gupa »

S tečkou a čárkou jde asi oto, že je použito místní nastavení PC pro aplikace typu DB. Zkusil bych změnit v nastavení PC změnit desetinný oddělovač čísel u nastavení měna.

Edit: pokud je to opravdu použito z nastavení měna a není to vyladěné, zkusil bych i použít v nastavení měna jen jedno desetinné místo dvou.
2023-08-27 10_04_11-Must 3Kw 24v Problém • Fórum _ MyPower.CZ.png
https://support.microsoft.com/cs-cz/off ... e9e8a54989
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Soban
Příspěvky: 3427
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Soban »

hoja1 píše:Kabel pořeším až v pondělí teď jsem to byl vyzkoušet a nemazal jsem tečku jen jsem změnil poslední číslo na 6 pak zpátky na 5 a výsledek stejný Posílám fotku,ale zase mám něco s foťákem on zaostří a pak to zase rozmaže a vyfotí,tak po pátém pokusu už snad koukatelné

Klikni do okýnka pomocí BS <- smaž komplet číslo a znovu napiš i s čárkou a enter. (pokud neprojde čárka napiš tečku)

Je právě možné že jak smažeš pouze poslední číslo tak je tam tečka a při vstupu to chce čárku..... ale pak to zobrazí tečku (ve windows jsem to neskoušel) :wall:

A jsou ty hodnoty stejné v obou okýnkách jak charger tak inverter?

Jinak nemáš v těch USB ještě něco? Jak říkám wifi modul s tím programem v notebooku, prostě se to ruší nelze používat USB s SW v PC a wifi modul zaráz - pak se to seká to je vyzkoušené!!!
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
cipis
Příspěvky: 4287
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od cipis »

Měna? Jsou tam i čísla, hned první záložka.

Ve Win11 spustit staré Ovládací panely, tam je Oblast a pak čudl Další nastavení.

Jinak zmiňovaný epever Solar Station, tak si sám řekne, že zadávám Invalid input, či dokonce ani neumožní napsat.

Já bych to viděl na nestandardní konfiguraci klávesnice.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Kostěj
Příspěvky: 580
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm
Lokalita: Dobrovicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od Kostěj »

cipis píše:Já teda nevím, ale na Epeveru (a to jich mám 10 ks) jsem nikdy žádný problém tohoto rázu neměl. CZ lokalizace win, cz klávesnice (ne programátorská nebo ty další hovadiny).
Mně ta tečka čárka někde zlobila, už se přesně nepamatuji, zda King či Epever, určitě windows. Ale zafungovalo ctrl+c a ctrl+v, prostě jsem si tečku ukradl z jiného pole. Ale teď se to už chová dobře, asi to byla načatá instalace ve starém noťasu - eng instalace dodatečně přepnuta do CZ.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Pánové díky za snahu,jede to na starým noťasu s Win 7.Přecházel jsem z XP a když si něco ohledně nastavení nastuduju a naučím,tak to pak nějakou chvíli funguje a já a věřím že i spousta starších uživatelů to mezi tím zapomene a začíná znovu s čistým štítem.Vám mladším se to ladí když jste s tím v podstatě rostli,ale nám programátoři schovávají to co jsme už dříve našli (třeba ty ovládací panely nebo informace o cpu).V USB ni jiného není a obě hodnoty teď mám 27,5V, aby to necyklovalo ,ale moc to nepomáhá a dnes moc nesvítí.Byl jsem ve sklepě to vyzkoušet tak když nesmažu celé číslo tak to nefunguje ,když smažu celé a napíšu čárku i když tam očividně je tečka tak se to změní.Tak heuréka a díky zase jsem o chlup chytřejší a už se to ani nesnažím pochopit jen mám obavu že to přímo úměrně rychlosti nabytí opět zapomenu Tak díky všem ochotným.
cipis
Příspěvky: 4287
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od cipis »

Nesmíš zapomenout, že si to tu pak po sobě můžeš přečíst ;-)
Aspoň jedna věc vyřešená :)
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

To máš pravdu a vím že jsem to někde viděl nevím kde a něco měl ale nevím kde jsem to dal, pro něco šel a když tam dojdu nevím pro co a tak to pokračuje a věkem se to nelepší proto díky.
hoja1
Příspěvky: 58
Registrován: pát lis 25, 2022 10:26 am
Lokalita: N.J
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 7,5

Re: Must 3Kw 24v Problém

Příspěvek od hoja1 »

Tak pánové ještě jednou díky .Dokončena montáž a provedena zkouška,již ze začátku se měnič choval úplně jinak než ten první dokonce ukazuje napětí jen s rozdílem 0,1V. Nastavil jsem podle Sobana a po prvním dosažení nabití je poznat i na baterijích že při zátěži napětí tak neklesá a hlavně při dosažení nastaveného napětí sníží proud a drží se kolem +1až0,2V. Napětí stoupá postupně a čím blíže nastavené hodnotě úměrně snižuje proud. Panely odlehčí,ale stále kopíruje spotřebu tak žádné cyklování se nekoná.Když se sepne klima tak skočí do minusu ale okamžitě to dorovná.Prostě úplně jiný stroj tak ten první pošlu na reklamaci.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek