O regulaci se stará známý TS MPPT60A ke kterému brzo přijde namontovat jednovaječné dvojče, jelikož částečně nestíhá přenést výkon panelů, je z počátku na něj připraveno místo v rozvaděči a zeje prázdnotou. Baterii jsem sehnal starší trakční 750Ah 48V (po kapacitní zkoušce na 85% při C5 a stáří 8.let) a posléze doplnil o 4 Matějovy desulfátory napřímo připojené, neměl jsem vhodné místo na baterii a tak sem využil prostor nad schodištěm a zbudoval konstrukci kam sem baterii uložil a rovnou udělal prostor na dalní případné baterie (jeřábová drážka byla nutností)
Trochu jsem laboroval s měniči a po slušné APC Smart 3000VA upravenou větším trafem na 4kW sem přešel na větší měnič 6000W/10000VA u kterého sem musel provést lehký tuning, jelikož bral naprázdno 200W, odstřihl jsem nařímo připojený ventilátor a dal tam termostat a do obvodu primáru dvou sériově zapojených masivních traf vložil masivní tlumivku a výsledná spotřeba naprázdno je celkem přijatelných 98W, nevýhodou je zvyšující se brum tlumivky při vysoké zátěži, ale je to elektrárna a tak to nevadí

Abych měl vzdálený dohled (přes teamviewer) logování dat jsem instaloval starší notebook s vadným displejem a spotřebou 11W a tak sem do dveří rozvaděče instaloval malý displej (menší sem doma neměl).
Prozatím to funguje skvěle (když svítí ten žlutej puchejř), krmim s tim skoro celý dům (pračka, myčka, trouba, atd…) a měnič stíhá a občas si zapne ventilátor chlazení. Pavel